„Витоша ски“ с призив към СО за Княжевския лифт

22 май 2024 13:04  |  България
„Витоша ски“ с призив към СО за Княжевския лифт

„Витоша ски“ с призив към Столична община за Княжевския лифт. В позиция разпространена до медиите от там изразяват своето разочарование, че отново са критикувани за състоянието на кабинковата въжена линия.

От дружеството напомнят, че през 2020 г. са поискали от Главния архитект на Столична община да им възложи да изработят СПУП за неговата подмяна. „Още по-голямо учудване будят отправени към нас закани, че трябва да ни „направят по-сговорчиви“ – реторика, каквато смятаме, че е недопустима за демократична и правова държава“, отбелязват от там.

„Призоваваме институциите на Столична община да възложат изработването на Специализирания подробен устройствен план след повече от четири години чакане. Тогава на практика ще видим, дали тезата ни за Закона за горите е вярна или не. Ако Столична община счита, че не следва да ни го възложим нека ни откаже, за да можем да се обърнем към съда и да проверим дали този отказ е законосъобразен или не.

С цел обществото да бъде напълно информирано за казуса, ние ще качим на нашия сайт цялата документация по въпроса“, категорични са от „Витоша ски“.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО