Стефан Сежурне сподели позицията на Франция: Условията за признаване на палестинска държава все още не са изпълнени

22 май 2024 16:19  |  Света
Стефан Сежурне сподели позицията на Франция: Условията за признаване на палестинска държава все още не са изпълнени

Френският външен министър Стефан Сежурне наскоро сподели позицията на Франция относно признаването на палестинска държава, като подчерта, че необходимите условия за подобен ход не са изпълнени, предава БТА. Изявление идва на фона на съобщения от няколко европейски държави, които изразяват намерението си да признаят независима палестинска държава, целяща насърчаване на мира в региона.

Сежурне подчерта, че признаването на палестинска държава надхвърля просто символичен жест или политически сигнал. Той се разглежда като дипломатически инструмент, предназначен да подкрепи визията за две нации, Израел и Палестина, които съжителстват мирно и сигурно.

Докато Франция възприема предпазлив подход, други европейски нации предприемат смели стъпки. Норвегия, под ръководството на министър-председателя Йонас Гаре Сторе, заедно с Ирландия и Испания, декларираха намеренията си да признаят Палестина като независима държава, което отразява нарастващото желание сред европейските страни да допринесат за усилията за мир в Близкия изток, въпреки че приемат различни стратегии за това.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО