Георги Иванов вече е вписан като президент на БФС

22 май 2024 16:34  |  Спортни
Георги Иванов вече е вписан като президент на БФС

Клубовете, които подадоха жалба срещу вписването на Георги Иванов за президент на БФС, оттеглиха в края на април исканията си. Поради тази причина днес Софийски градски съд нареди на Търговския регистър да възобнови регистърното производство по вписване на новия президент и членове на изпълкома на футболния съюз. Малко по-късно Гонзо бе и вписан като президент на БФС, видя Sportal.bg.

Припомняме, че Георги Иванов спечели провелия се на 15 март 2024 година извънреден конгрес на БФС в битка с Димитър Бербатов и още петима кандидати. Месец по-късно футболните клубове Скравена и Балкан (Варвара) заведоха дела в СГС с искане за спиране на вписванията от решенията на Общото събрание, твърдейки, че те са незаконосъобразни. Софийски градски съд се съобрази с доводите на аматьорските тимове до приключване на делата.

Към днешна дата делата вече са прекратени, като Скравена и Балкан са получили едноседмичен срок за обжалване пред Софийски апелативен съд след получаване на известията, но не са се възползвали от него.

СГС пък днес (22 май) нареди на Търговския регистър да възобнови регистърното производство, който от своя страна веднага вписа Георги Иванов като президент на БФС – нещо, което се бавеше повече от два месеца след проведения на 15 март извънреден конгрес.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО