Мистериозен руснак е бил в катастрофиралия хеликоптер с иранския президент Раиси

22 май 2024 18:19  |  Света
Мистериозен руснак е бил в катастрофиралия хеликоптер с иранския президент Раиси

Тайнствена фигура също е била на борда на катастрофиралия в неделя хеликоптер с иранския президент Ебрахим Раиси, за която не се говори много. Това заяви украинският военно-политически анализатор Олександър Коваленко.

Той припомня, че на 19 май следобед е загубен контакт с хеликоптер Bell-214, след което е предприета мащабна спасителна операция. Разбилият се хеликоптер е намерен на другия ден в планинска местност, а Раиси, външният министър на Иран и всички други пасажери са обявени за мъртви.

Но в тази история не всичко се оказа толкова просто, колкото на пръв поглед. Факт е, че на борда на машината, освен представители на Иран, имаше един чужденец, за когото почти никой не споменава. Гражданин на Руската федерация, някой си Кручев.

Само някои ирански медии съобщиха за деветия загинал пътник на президентския Bell-214, след което напълно забравиха за него. Грузински и индийски медии също споменават за тази мистериозна фигура. На свой ред нито една руска медия не съобщи за руснаци на борда на иранския хеликоптер, разбил се в провинция Източен Азербайджан.

В същото време руснаците след инцидента проведоха извънредна среща, на която присъстваха Путин, Белоусов, Шойгу, Герасимов и други високопоставени лица, включително агенти на ФСБ. И всички те са се събрали, само за да изразят загриженост за съдбата на Раиси и да предложат помощ в издирването?

Според Коваленко въпросният руснак Кручев е пряко свързан с ядрената програма на Иран и именно в това си качество е придружавал иранския президент. Москва прави всичко по силите си, за да прикрие съществуването на това лице.

„Who are you, Mr. Kruchev?“, завършва публикацията си във Фейсбук Коваленко.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО