Стилияна Николова поведе в класирането за многобоя! Боряна Калейн заема пета позиция

23 май 2024 16:34  |  Спортни
Стилияна Николова поведе в класирането за многобоя! Боряна Калейн заема пета позиция

Със съчетанията с обръч и топка при жените стартира вторият състезателен ден на 40-то издание на Европейското първенство, което се провежда в Будапеща (Унгария). България е представена при жените от триото Боряна Калейн – Стилияна Николова – Елвира Краснобаева.

Боряна Калейн и Стилияна Николова дадоха старт на българското участие днес. Труден старт и за двете грации в Будапещенската спортна арена „Ласло Пап“ със съчетанията с топка. Във втората ротация видяхме изключително стабилна игра и от двете с обръч.

Възпитаничката на Валентина Иванова натрупа актив от 69.450 (35.950 на обръч и 33.500 на топка) и поведе в класирането за многобоя. Стилияна е с втори по сила резултат на обръч и трети на топка към момента.

Другата ни представителка Боряна Калейн събра общ сбор от 66.600 (36.550 на обръч и 30.050 на топка) и е на временното пето място в многобоя. Възпитаничката на Марияна Памукова е с най-висок резултат на обръч след първия поток.

На временната втора позиция е представителката на Украйна – Таисия Онофричук с 68.050. Топ 3 се допълва от Фани Пигнички от Унгария с 67.000

Припомняме, че за финала в индивидуалния многобой, който ще се проведе в събота, се класират най-добрите 24 гимнастички, като се сумират най-добрите три резултата от квалификацията. Утре със съчетание с бухалки ще видим Боряна, а с лента – Стилияна. Дебют на Европейско първенство във възраст „жени“ ще направи Елвира Краснобаева със съчетания с бухалки и лента.

В отборната надпревара при жените, България поведе с актив от 136.050. Втори е отборът на Германия с 134.850, а на временно трето място се намира отборът на Унгария с 131.050. За определяне на отборния шампион се зачитат всички 8 резултата от квалификациите плюс 2 резултата на ансамбъла.

Съдия за България на това състезание в индивидуалната надпревара, е Филипа Филипова, която днес е в панела за изпълнение на топка.

Предстоят съчетанията от поток B, C и D, след което ще знаем временно класиране в многобоя и финалистите на обръч и топка.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО