ОДК Елхово: Със спомен от „Лято 2021“

  395 | Публикувано преди 2 месеца  | Общество

На прага сме на новата учебна година. С нови сили и заредени с енергия, деца и ученици ще бъдат отново в клас. Спомените от лятото ще бъдат  споделени с приятели и съученици и разказани в тетрадките.

Много деца и родители от Елхово и гости на града и това лято  се довериха на заниманията, които Център за подкрепа за личностно развитие-Общински детски комплекс организира за свободното им време.

В лятното училище за народни танци с ръководител Цветанка Христова се включиха деца, предимно от предучилищна възраст. След всекидневните репетиции в залата, наученото бе представено пред родители и приятели. Ръководителят на групата се надява, че е запалена искрицата на любовта към българския фолклор и интереса към заниманията с народни танци ще продължи.

За творчески насочените деца бе организирана група по приложно изкуство с ръководител Татяна Тончева. Уменията на младите художници и творци се обогатяваха непрекъснато, а малките детски ръце ставаха все по уверени при изпълнението на задачите, поставени от ръководителя на групата.

Школата по китара с преподавател Ваня Димова продължи работата си и след края на учебната година. За да развият своята музикалност, в школата се включиха и нови деца, които с любопитство и интерес се докоснаха до този труден инструмент.

Лятото е време за активно спортуване на открито, за развиване на двигателна активност и за закаляване на организма чрез плуване и различни спортни игри. СНЦ Ученически спортен клуб „Елхово-2008“, финансиран от Община Елхово, и това лято привлече много деца на различна възраст на спортните площадки и плувния басейн с треньори Иван Ников и Янчо Динков. Забавлявайки се, младите спортисти придобиха нови двигателни умения, спортуваха активно и създадоха нови приятелства.

Много ученици, наред с творческите и спортни занимания, посещаваха и летния курс по английски език с преподавател Елисавета Узунова. В часовете затвърдиха и получиха нови знания и така по-уверени ще тръгнат на училище.

Всички занимания на открито и в залата на ОДК включени в “Лято 2021“ се проведоха при спазване на противоепидемичните мерки, свързани с КОВИД-19.

ЦПЛР-Общински детски комплекс пожелава на всички деца и ученици от община Елхово успешна учебна година.

Бъдете здрави и се пазете!Статията е публикувана на 8 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »