Клаудия Славова от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово с две престижни награди в областта на изобразителното изкуство (снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Образование

През учебната 2021/2022 година седмокласничката Клаудия Славова спечели две престижни награди в областта на изобразителното изкуство.

В 19-то издание на Националния конкурс за детска рисунка „Свети Трифон Зарезан“ гр.Сунгурларе  Клаудия спечели трето място с медал.

Организатори на конкурса са МОН, НДД, РУО-Бургас, Община Сунгурларе и ЦПЛР-ОДК Сунгурларе.

Целта на Националния конкурс „Свети Трифон Зарезан“ е да се съхрани и популяризира българския народен обичай „Трифон Зарезан“ и да се насърчава развитието на детското творчество, талант и въображение.

Конкурсът е ежегоден и тази година в него участваха над 2 500 детски творби в направленията изящно и приложно изкуство.

Талантливата Клаудия Славова – седмокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово спечели и голямата награда на Регионалния Военно исторически музей – гр. Плевен в двадесет и четвъртото издание на Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението“.

Националният конкурс за детска рисунка „Освобождението“ е една от традиционните прояви, с които община Плевен и РВИМ отбелязват националния празник на България – Трети март. Идеята му е учениците от първи до осми клас да пресъздадат моменти от националноосвободителните борби на българския народ и Руско-турската война (1877-78 г.). Използвайки разнообразни исторически и литературни извори, портрети на герои и с разнообразни художествени средства да покажат своя талант и отношение към събитията от това трудно за народа ни време.

През тази година се състезаваха 595 творби на ученици от 66 училища от 48 населени места в 20 области България. Сред наградените участници в двете възрастови групи бяха деца от Пловдив, Враца, Стара Загора, Самоков, Дупница и други градове на страната.

Всички творби на малките художници са наредени в  Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ и ще могат да се видят до месец май 2022 година.

Поздравяваме талантливата ни художничка и нейния учител по изобразително изкуство г-н Желязко Петков за постигнатото.

Надяваме се, че творческият устрем ще продължи, талантът и упоритостта на Клаудия Славова ще се прояви и в следващи конкурси.


Статията е публикувана на 18 март 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА