Видео и снимки: С великолепен концерт-спектакъл, ЦДГ „Надежда“ – Елхово, отбеляза 30 години от създаването си

Публикувано преди 7 години  |  Видео, Образование, Снимки

IMG_0057С великолепен концерт-спектакъл, Целодневна детска градина „Надежда”, град Елхово, отбеляза 30 години от създаването си. С много желание и професионализъм учителите в групите, заедно с учителката по музика г-жа Елена Иванова,  поставиха хореографията и след упорити репетиции, на концерта, танците бяха блестящи! С обновени костюми, цветя и пандели в косите, групата мажоретки с ръководител Цв.Христова от ОДК  и балерините на Милена Вълева поставиха началото. Като истински кукли, плодчета и зеленчуци се представиха най-малките деца в градината – децата от група „Щурче” с учители Кина Димова и Людмила Митева, пом.възпитател Златка Ташева. Кина Димова сама изработи костюмите за плодчетата и зеленчуците, които се получиха атрактивни и интересни. Два от костюмите изработиха родителите на Виктор Загоров, за което благодарим. С прекрасна музика танцуваха децата от група „Червена шапчица” с учителки Станка Николова и Жулиета Георгиева. Новите полички на децата са изработени от майката на Пресияна  – Албена Моллова, благодарим ! Игриви зайчета бяха децата от група „Славейче” с учителки Женя Михайлова и Златка Манолова. Групата представи и танца „Цветна приказка” с красиви цветни обръчи! С невероятно чувство за ритъм децата от група „Слънчо” с учителки Вася Георгиева и Мария Тонева изиграха своя танц „Ромашка”. С този танц децата ще се представят на фестивал на руската песен и танц в град Ямбол.

IMG_0044Нашите слънчеви певици изпълниха отлично своите песни – Стефи Косева с песента „Детство”, Ива Коприва с песента „Сезони” и Веселка Димитрова с песента „Отдавна хората говорят”. Групата за народни танци изпълни една добруджанска  ръченица и танц „Мари момиченце”. Децата са от всички групи, от различни възрасти, но показаха умения и синхрон в изпълненията.

С изключително майсторство и артистизъм бъдещите първокласници от групите „Маргаритка” и „Звънче” изпълниха своите танци. Те грееха на сцената в изпълнение на  танците „Кокетка”, „Тарантела” и „Джентълмени” – група „Маргаритка” с учителки Пенка Стоянова и Стойка Шидерова, помощник-възпитател Мима Чапкънова. Децата преживяваха емоционално своето изпълнение, не мислеха за движения и искрено се забавляваха. Танците „Пролетна фантазия,”Цветя”  , както и „Танго” на група „Звънче” с учителки Радостина Гинкова и Станка Хаджиева и помощник-възпитател Диана Топчиева, предизвикаха много емоции и радост у деца и публика.

IMG_0048Последното изпълнение предизвика сълзи в очите – „Облаче ле, бяло”, песен на Никол Шиварова, възпитаничка на детската градина, сега ученичка в Г”Св.”Кл.Охридски” и танц от деца на група „Маргаритка”. Децата от всички групи напълниха сцената, за да изпълнят заедно със своите учители „Питат ли ме де е зората”.

Приказката „Надежда” се разказва вече 30 години. По време на концерта разказвачът на приказки , артистът Иван Благоев забавляваше гостите и се грижеше за доброто им настроение!

Гости на концерта на децата бяха г-жа Кафеджиева и г-жа Кючукова от Община Елхово, за което благодарим!

IMG_0003Поздравителни адреси , подаръци и цветя, детската градина получи от г-н Петър Киров, кмет на града, от г-н Стойков, началник на РИО Ямбол, от г-жа Драгоева и колектива на Г”Св.Кл.Охридски”, Елхово, от г-жа Връцова и колектива на Дома за деца, лишени от родителски грижи, Елхово, цветя и поздрави от родители, от бивши учители и служители. Специални поздрави отправиха към колегите си колективите на филиалите на ЦДГ”Надежда” в Бояново и Маломирово. Благодарим  от сърце! Благодарим на читалищните служители за тяхната отзивчивост, професионализъм и гостоприемство!

И както каза в словото си г-жа Мария Какърова, директор на ЦДГ”Надежда” всички заедно, деца, учители, родители и гости, написаха с този концерт още една златна страничка в приказката, наречена „Надежда”!

Пълен видеозапис:

Фоторепортаж:Статията е публикувана на 21 май 2015Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »