Видео и снимки: С великолепен концерт-спектакъл, ЦДГ „Надежда“ – Елхово, отбеляза 30 години от създаването си

Публикувано преди 8 години  |  Видео, Образование, Снимки

IMG_0057С великолепен концерт-спектакъл, Целодневна детска градина „Надежда”, град Елхово, отбеляза 30 години от създаването си. С много желание и професионализъм учителите в групите, заедно с учителката по музика г-жа Елена Иванова,  поставиха хореографията и след упорити репетиции, на концерта, танците бяха блестящи! С обновени костюми, цветя и пандели в косите, групата мажоретки с ръководител Цв.Христова от ОДК  и балерините на Милена Вълева поставиха началото. Като истински кукли, плодчета и зеленчуци се представиха най-малките деца в градината – децата от група „Щурче” с учители Кина Димова и Людмила Митева, пом.възпитател Златка Ташева. Кина Димова сама изработи костюмите за плодчетата и зеленчуците, които се получиха атрактивни и интересни. Два от костюмите изработиха родителите на Виктор Загоров, за което благодарим. С прекрасна музика танцуваха децата от група „Червена шапчица” с учителки Станка Николова и Жулиета Георгиева. Новите полички на децата са изработени от майката на Пресияна  – Албена Моллова, благодарим ! Игриви зайчета бяха децата от група „Славейче” с учителки Женя Михайлова и Златка Манолова. Групата представи и танца „Цветна приказка” с красиви цветни обръчи! С невероятно чувство за ритъм децата от група „Слънчо” с учителки Вася Георгиева и Мария Тонева изиграха своя танц „Ромашка”. С този танц децата ще се представят на фестивал на руската песен и танц в град Ямбол.

IMG_0044Нашите слънчеви певици изпълниха отлично своите песни – Стефи Косева с песента „Детство”, Ива Коприва с песента „Сезони” и Веселка Димитрова с песента „Отдавна хората говорят”. Групата за народни танци изпълни една добруджанска  ръченица и танц „Мари момиченце”. Децата са от всички групи, от различни възрасти, но показаха умения и синхрон в изпълненията.

С изключително майсторство и артистизъм бъдещите първокласници от групите „Маргаритка” и „Звънче” изпълниха своите танци. Те грееха на сцената в изпълнение на  танците „Кокетка”, „Тарантела” и „Джентълмени” – група „Маргаритка” с учителки Пенка Стоянова и Стойка Шидерова, помощник-възпитател Мима Чапкънова. Децата преживяваха емоционално своето изпълнение, не мислеха за движения и искрено се забавляваха. Танците „Пролетна фантазия,”Цветя”  , както и „Танго” на група „Звънче” с учителки Радостина Гинкова и Станка Хаджиева и помощник-възпитател Диана Топчиева, предизвикаха много емоции и радост у деца и публика.

IMG_0048Последното изпълнение предизвика сълзи в очите – „Облаче ле, бяло”, песен на Никол Шиварова, възпитаничка на детската градина, сега ученичка в Г”Св.”Кл.Охридски” и танц от деца на група „Маргаритка”. Децата от всички групи напълниха сцената, за да изпълнят заедно със своите учители „Питат ли ме де е зората”.

Приказката „Надежда” се разказва вече 30 години. По време на концерта разказвачът на приказки , артистът Иван Благоев забавляваше гостите и се грижеше за доброто им настроение!

Гости на концерта на децата бяха г-жа Кафеджиева и г-жа Кючукова от Община Елхово, за което благодарим!

IMG_0003Поздравителни адреси , подаръци и цветя, детската градина получи от г-н Петър Киров, кмет на града, от г-н Стойков, началник на РИО Ямбол, от г-жа Драгоева и колектива на Г”Св.Кл.Охридски”, Елхово, от г-жа Връцова и колектива на Дома за деца, лишени от родителски грижи, Елхово, цветя и поздрави от родители, от бивши учители и служители. Специални поздрави отправиха към колегите си колективите на филиалите на ЦДГ”Надежда” в Бояново и Маломирово. Благодарим  от сърце! Благодарим на читалищните служители за тяхната отзивчивост, професионализъм и гостоприемство!

И както каза в словото си г-жа Мария Какърова, директор на ЦДГ”Надежда” всички заедно, деца, учители, родители и гости, написаха с този концерт още една златна страничка в приказката, наречена „Надежда”!

Пълен видеозапис:

Фоторепортаж:Статията е публикувана на 21 май 2015


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »