Ограничиха достъпа до ромския квартал на Ямбол предвид увеличения брой лица с положителни проби за COVID-19

На спешно заседание на Областен медицински съвет, ръководено от областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, с участието на директора на РЗИ Ямбол, директорите на ОДМВР Ямбол и ТД „НС“ … прочети още »

Кабинетът няма да удължава извънредното положение след 13 май

Няма да предлагаме удължаване на извънредното положение по смисъла на Конституцията. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов. Правителството, обаче ще предложи на Народното събрание … прочети още »

Микро- и малки предприятия ще могат да кандидатстват за отпускане на безвъзмездна финансова помощ

Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (УО на ОПИК) предвижда да обяви на 11 май 2020 г. процедура за подбор на проекти „Подкрепа на микро- и малки … прочети още »

Семейства с деца до 14 години и безработни родители ще получат помощ от 375 лева

Родители на ученици до 7 клас, навършили 14 години, както и семейства, в които единият или двамата родители са останали без работа, но нямат право на обезщетение за безработица, също … прочети още »

РСПБЗН-Елхово информира населението относно повишената пожарна опасност по време на жътвена кампания 2020

Във връзка с летния пожароопасен период и с узряването на зърнените култури, а също така и с повишаването на дневните температури и засушаванията, които предстоят, РСПБЗН-Елхово насочва вниманието на обществеността … прочети още »

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица

Успешно приключи кампанията за деклариране на доходите на физическите лица. Близо половин милион данъчни декларации са подадени към края на работния ден на 30 април, сочат данните на НАП. Едноличните … прочети още »