БЧК набира кандидати за курсове за воден спасител

  464 | Публикувано преди 1 година  | Общество

Желаещите да се включат трябва да отговарят на следните ИЗИСКВАНИЯ:

За басейн:

1. Да са навършили 17 години;
2. Да подадат заявление по образец до Директора на ОС на БЧК – Ямбол за включване в курса и Декларация за родителско съгласие по образец в случаите, когато не са навършили 18 години;
3. Да положат успешно приемните изпитни изисквания:
– 50 м. свободен стил / на гърди / за 55 сек.
– 25 м. бруст / без време /
Продължителността на обучението е 65 учебни часа.

За открити водни площи и море /надграждащ и директен/:

1. Да са навършили 17 години;
2. Да подадат заявление по образец до Директора на ОС на БЧК – Ямбол за включване в курса и
Декларация за родителско съгласие по образец в случаите, когато не са навършили 18 години;
3. Да положат успешно приемните изпитни изисквания:
– 100 м. свободен стил / на гърди / за 1,50 мин.
– 25 м. бруст / без време /

Продължителността на курс за „Воден спасител на открити водни площи и море”- надграждащ е 36 учебни часа, а за директен курс – 82 учебни часа.

Кандидатите за курс “Воден спасител на открити водни площи и море” – надграждащ трябва да са завършили успешно курс за ”Воден спасител на плувни басейни и водни паркове” и от датата на завършване, в срок до 18 месеца, могат да се включат в надграждащ курс.

Курсисти, завършили успешно единствено курс за “Воден спасител на открити водни площи и море”- директен, нямат право да работят на плувни басейни и водни паркове.
Допуска се възможността, кандидати за водни спасители, които желаят и могат да покрият горепосочените изпитни нормативи да се включат едновременно в курсовете за придобиване на двете квалификационни степени.

БЧК-Ямбол се ангажира да съдейства за намирането на подходяща работа за курсисти, завършили успешно квалификационна степен “Воден спасител на открити водни площи и море”.

Всички курсове за водни спасители се извършват срещу заплащане, като цената е в зависимост от избраната квалификационната степен.

Кандидатите, подали писмени заявления за постъпване в курс за воден спасител, ще бъдат информирани лично за деня, часа и мястото за провеждане на приемния изпит, който ще се проведе до края на м. март 2020 г. Броят на курсистите в една учебна група не може да е по-малко от 10 и повече от 30 души.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

ОС на БЧК – Ямбол
ул.„ Димитър Благоев ”№ 1; тел: 046/66 44 24; 0886 344 250 – Добриела Праматарова
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
С молебен за здраве и успех ГЕРБ и СДС откриха кампанията си в област Ямбол
По станала вече традиция, в началото на кампанията за парламентарни избори, ГЕРБ и СДС водени от убеждението, ... прочети още »
Месни заговезни е - яде се месо за последно преди Великденския пост
Днес е църковният празник Неделя месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че в планинските райони е възможно ... прочети още »
Днес е голямата Задушница преди Великия пост
Днес е голямата Задушница преди Великия (Великденския) пост, който през тази година започва на 15 март. В ... прочети още »
Сбърканите винетки ще могат да се коригират
Отговорността при неправилно декларирани данни за регистрационния номер на пътното превозно средство, категорията му или периода на ... прочети още »
Бързо производство срещу 57-годишен пиян шофьор на товарен автомобил
В РУ - Елхово е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на ... прочети още »