Снимки: Баба Марта посети децата от ДГ“Надежда“

  1 015 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

Рано сутринта, на 1 март, учителите от ДГ“Надежда“ изненадаха приятно деца, родители и колеги, като украсиха малко храстче на всеки вход с бели и червени конци и красиви мартенички. Деца, облечени в битови носии посрещаха приятелите си от групите с мартеничка и подаръче, изработено от учителите – щъркелче, калинка, слънце, цветенце! Разменяха си поздрави – учители, деца, родители, колеги! Настроението от сутринта беше приповдигнато!

Чаровната ни, усмихната и чевръста Баба Марта, учителката Ваня Недялкова, облечена в красива носия, с кошница, пълна с мартеници за децата, обиколи всички групи, за да ги зарадва. Разказа на децата легендата за Баба Марта и защо на 1 март българите се закичват с мартеници. Децата слушаха внимателно, притаили дъх. Посрещнаха я с питка и мед, с много весели песнички и стихчета. Баба Марта си тръгна блага и доволна и се надяваме, че това ще бъдат последните студени дни и ще грейне топлото пролетно слънчице!
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »