„Буквите – извор на знания“ – празничната седмица в ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – гр. Елхово продължава

Публикувано преди 3 години  |  Образование

На 07.05.2021г. продължиха празничните мероприятия, посветени на патронния празник на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – гр. Елхово. Третокласниците посетиха училищната библиотека, където показаха своята признателност пред делото на Светите братя. Запознаха се с интересни факти за кирилицата. С чувство на гордост научиха, че азбуката ни днес се ползва от около 300 милиона души в света и превръща българския език в основа на всички славянски езици. Четоха изразително стихотворения, посветени на азбуката, отгатваха детски книжки и техните автори по откъси от тях и гатанки за приказни герои.

Седмокласниците посетиха музейната експозиция, разказваща основаването и историята на училището. С интерес изслушаха беседата, разгледаха стари снимки и се запознаха с първите учители, работели в родното училище. С любопитство се докоснаха до стари предмети, използвани в учебния процес от техните прабаби и прадядовци.

В Светлата седмица учениците от групата по религия „Вярвам в доброто” участваха със свои творби в изложбата по случай патронния празник на училището. С голямо желание те подредиха до ликовете на Иисус Христос и Света Богородица и ликовете на светите братя Кирил и Методий. Така увенчаха със слава техните имена и показаха почитта си към тяхното пресвето дело.

С умело съчетание на цветовете и с изключителен усет за красота се представиха четвъртокласниците от групата за занимания по интереси „ Багри“. Внимание привлякоха всички изработени с много прецизност пъстри цветя, ярки картички, цветни букви, малки сърчица и бодливи таралежчета.

Участниците в групата за занимания по интереси „Аз и природата” създадоха истински картини, апликации и фигури на животни от природни материали. Чрез творенията си те показаха своя опит да се възстановят изгубените връзки между човека и природата.

Учениците от групата за допълнителна подкрепа работиха с огромно желание и прецизност, като използваха различни техники: квилинг, декупаж, работа с отпадъчни материали и с радост представиха творбите си за предстоящия патронен празник на любимото училище.

Пъстроцветните творби от изложбата заразиха с настроение и изпратиха послания за повече усмивки до всички дошли да се насладят на таланта и въображението на децата.


Статията е публикувана на 7 май 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА