СНЦ „МИГ – ЕЛХОВО – БОЛЯРОВО“ ПОДПИСА ДОГОВОР С БЕНЕФИЦИЕНТ В ПОДКРЕПА НА ПРЕРАБОТКА И МАРКЕТИНГ НА ГОРСКИ ПРОДУКТИ

Публикувано преди 2 години  |  Общество

През ноември 2021г. председателят на Управителния съвет на СНЦ „МИГ- Елхово – Болярово” Даниела Минкова и Янна Иванова – представляваща „ЖИВКО-06“ ЕООД подписаха тристранен договор с Държавен фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 8.6. „Инвестиции в технологии за лесовъдство и в преработката, мобилизирането и търговията на горски продукти“ по Стратегията за ВОМР на „МИГ- Елхово – Болярово“, от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Проектът включва закупуването на  комбиниран багер-товарач за товаро-разтоварни дейности при обработка и преработка на дървен материал. Общата стойност на проекта е 138 112 лв., а одобреният максимален размер на безвъзмездната финансова помощ е на стойност 69 056 лв.

Чрез проекта фирма „Живко 06“ ЕООД ще закупи комбиниран багер-товарач, необходим за извършването на товарене, изкопаване, разкопаване, преместване, повдигане, чистене, разтоварване и други.

В резултат на изпълнението ще се повиши конкурентоспособността на фирмата – бенефициент.

Подписаният договор е дванадесети от началото на изпълнение на Стратегията за ВОМР на „МИГ- Елхово – Болярово“.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата подкрепа на Европейския съюз – Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: „Европа инвестира в селските райони“, в изпълнение на Споразумение за изпълнение на СВОМР № РД 50-143/21.20.2016 на Сдружение „Местна инициативна група – Елхово – Болярово“. Отговорността за неговото съдържание е изцяло на МИГ – Елхово – Болярово и по никакъв начин не може да се приема, че съдържанието на списанието отразява официално становище на Европейския съюз и на Управляващия орган на ПРСР.


Статията е публикувана на 2 декември 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА