Запознай се с творец от Елхово – Валентин Стоянов

  2 290 | Публикувано преди 9 месеца  | Общество

Народно Читалище „Развитие – 1893“ гр. Елхово стартира нова си инициатива – „Запознай се с творец от Елхово“, на която Elhovo.News е медиен партньор. В тази инициатива местните културни дейци ще представят творци от град Елхово, като инициативата стартира с представяне на Валентин Петров Стоянов – художник от Елхово.

Валентин Стоянов: завършил ССХУ „Дечко Узунов“ Казанлък, със специалност промишлени форми.

Неговата философия:
Живея и творя в Странджа – Сакарския край. Използвам неща от бита, истински антики, за да постигна странно, но силно внушение. За тази цел събирам стари дъски от хамбари, врати, археологически находки – римски пирони. Оставям патината по тях, която подсилва усещането за автентичност. Старая се да съживявам духа на иконите отпреди, да продължа техния живот във вече нова светлина. Обработвайки дървото, изразявам любовта и възхищението си към заобикалящата ни природа. Чрез творбите си изразявам своите мисли, чувства, идеи. Със специфични похвати и техники ги визуализирам пред хората в зрим образ, използвайки техниките и материалите, с които съм се е специализирал.

Участия в изложби:
Самостоятелни изложби- 2; Съвместни изложби- 17;

Участие в пленери:
Пленер „Яница“-гр. Елхово- 13; Частни пленери- 7;Статията е публикувана на 22 ноември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово
На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с ... прочети още »
Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)
Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп ... прочети още »
Изплащат пенсиите за август
От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно ... прочети още »
Църквата отбелязва свети Емилиан Изповедник
На 8 август Православната църква почита свети Емилиан Изповедник. Това е велик християнин, живял през 18-19 в ... прочети още »
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР - Ямбол
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР - Ямбол, след като днес ... прочети още »
Днес е Преображение Господне
Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ... прочети още »