Нападения в Русия? Втори дерайлирал влак в Брянска област.

Публикувано преди 12 месеца  |  Света

Втори влак дерайлира след експлозия в Брянски регион близо до границата на Русия с Украйна. Локомотивът с около 20 вагона е излязъл от релсите поради „външна намеса в работата на железопътната мрежа“, съобщават от руския железопътен оператор в канала си в Телеграм.

Губернаторът на Брянск Александър Богомас заяви, че става дума за „неидентифицирано взривно устройство“. Няма информация за пострадали. Това е вторият подобен инцидент, след като в понеделник друг влак дерайлира в същия регион – на около 150 километра от Брянск, след взрив на релсите.

Нападенията зачестяват

В последните седмици нападенията срещу маршрутите, които руската армия използва за пренасяне на военна техника към Украйна, зачестяват. В края на миналата седмица беше извършена и атака с дрон над депо за гориво в Крим.

Губернаторът на Краснодарска област също съобщава за пожар в едно от депата за съхранение на гориво – става дума за голям терминал за претоварване на нефт и нефтопродукти, които след това се превозват през Черно море. Той се намира покрайнините на селището Волна. Според съобщения в медиите се е запалила цистерна, съдържаща 20 000 кубически метра гориво. Съобщава се, че димът и пламъците са се виждали чак до отсрещния Кримски полуостров.

Някои наблюдатели подозират връзка с готвеното от Украйна контранастъпление, което се очаква да започне скоро.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски заяви, че най-малко двама души са били убити в Павлоград, украински град и железопътен възел в източната част на страната, при руска ракетна атака.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 3 май 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО