ЦПЛР-ОДК Елхово обяви конкурс за литературно творчество на тема „Моят незабравим учител“

Публикувано преди 1 седмица  |  Общество

Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс (ЦПЛР-ОДК) Елхово обяви ученическия конкурс за литературно творчество на тема „Моят незабравим учител“. Конкурсът е посветен на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност– 24 май.

Целта на проявата е да стимулира развитието на детското творчество и да се даде възможност на учениците да покажат уменията си в словестно-изпълнителско предизвикателство и писане на текст по тема, както и да предостави възможност за изява и развитие на таланта на учениците.

Право на участие в конкурса имат ученици от първи до дванадесети клас, като те ще бъдат разпределени в три възрастови групи – от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас.

Конкурсът ще се проведе в два раздела – литературно творчество и изразително рецитиране на стихотворение, посветено на Първоучителите, българската реч, училището, учителят.

Учениците, които желаят да участват, чрез литературно творчество могат да участват само с една авторска творба без ограничения в жанрово отношение, която трябва да е съобразена с темата на конкурса. Всяка творба трябва да се изпраща на отделен файл придружена с трите имена на ученика, населеното място, училище, клас, възраст, електронна поща, точен адрес и телефон за връзка, име на ръководителя и телефон за връзка с учителя /ако разполагате с такава информация/.

Литературните произведения трябва да бъдат изпращани в срок до до 20 май 2024 год. по електронен път на адрес: odk_elhovo@abv.bg, или на място до седалището на ЦПЛР- ОДК- Елхово ул. „Калоян“ № 13 за конкурса „Моят незабравим учител!“.

Учениците, които желаят да участват, в раздел изразително рецитиране на стихотворение трябва да  изпрати един клип по електронен път на адрес: odk_elhovo@abv.bg и да добави информация за неговото пълно име, населено място, училище, възраст и клас, точен адрес, телефон за връзка, електронна поща, заглавие на стихотворението и автор, както и име на ръководителя, и телефон за връзка с него /ако разполагате с такава информация/. Краен срок за участие в този раздел е 17 май 2024 год. 

Компетентно жури ще класира творбите на І, ІІ и  III място в отделните възрастови групи за всеки раздел на конкурса. Резултатите ще бъдат обявени на 24.05.2023 г. на фейсбук – страницата и сайта на ЦПЛР- ОДК- гр. Елхово, както и в Elhovo.News. Отличените ученици ще получат грамоти и предметни награди на 30.05.2024г. Наградените творби ще бъдат публикувани на фейсбук- страницата и сайта на ЦПЛР- ОДК- гр. Елхово.

Отличените участници ще бъдат уведомени и ще получат наградите си лично или по пощата(за тяхна сметка). Изпращането на творби за конкурса означава, че участникът приема всички условия за включване в него. Творбите не се връщат и организаторите си запазват правото да ги използват за популяризиране на конкурса в печатните и електронните медии.

Повече информация относно конкурса може да получите на тел 0886 180 446 или 0478 88 066.


Статията е публикувана на 26 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА