Елховски първокласници с първо посещение в библиотеката

Публикувано преди 12 месеца  |  Образование

За всеки първокласник записването в библиотека е вълнуващо събитие – момент, в който пред вече научилите азбуката деца, се разтварят вратите на съкровищницата от знания, мъдрост и информация, скрита в книгите!

Ние, от читалищната библиотека в град Елхово, искаме нашите най-малки читатели да запомнят този ден с истинска емоция и затова ги поканихме на специална среща в просторната ни библиотека, в която да научат повече за книгите и за библиотеките и, разбира се, за да си изберат и вземат първите книжки, които ще прочетат сами!

Децата от първите класове на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с класни ръководители Миглена Терзиева и Стойка Кънева се запознаха с библиотекарите и молбата на книжката. Първокласниците научиха как трябва да се държи всеки читател в библиотеката, така че да не нарушава спокойствието на околните и запомниха особено важното правило: “Трябва да обичаме книгите и да се грижим за тях, защото те са наши приятели!” Момичетата и момчетата са изключително любознателни, любопитни и търсещи нови знания. С гордост демонстрират наученото през годината, радват се, че вече могат да четат. С интерес разгледаха богатия фонд от красиво илюстрираната детска литература, с която разполага детския отдел.

Малчуганите с радост споделиха кои са любимите им книжки и герои и изслушаха приказката с поука „Лъжливото овчарче“.

Учениците видяха колко уют и приятна атмосфера има в детския отдел на библиотеката . Тя е голяма и светла, и разполага с меки дивани и меки пуфове, които приканват читателите да се отпуснат с книжка в ръка.


Статията е публикувана на 5 май 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА