Елховски първокласници с първо посещение в библиотеката

Публикувано преди 1 месец  |  Образование

За всеки първокласник записването в библиотека е вълнуващо събитие – момент, в който пред вече научилите азбуката деца, се разтварят вратите на съкровищницата от знания, мъдрост и информация, скрита в книгите!

Ние, от читалищната библиотека в град Елхово, искаме нашите най-малки читатели да запомнят този ден с истинска емоция и затова ги поканихме на специална среща в просторната ни библиотека, в която да научат повече за книгите и за библиотеките и, разбира се, за да си изберат и вземат първите книжки, които ще прочетат сами!

Децата от първите класове на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с класни ръководители Миглена Терзиева и Стойка Кънева се запознаха с библиотекарите и молбата на книжката. Първокласниците научиха как трябва да се държи всеки читател в библиотеката, така че да не нарушава спокойствието на околните и запомниха особено важното правило: “Трябва да обичаме книгите и да се грижим за тях, защото те са наши приятели!” Момичетата и момчетата са изключително любознателни, любопитни и търсещи нови знания. С гордост демонстрират наученото през годината, радват се, че вече могат да четат. С интерес разгледаха богатия фонд от красиво илюстрираната детска литература, с която разполага детския отдел.

Малчуганите с радост споделиха кои са любимите им книжки и герои и изслушаха приказката с поука „Лъжливото овчарче“.

Учениците видяха колко уют и приятна атмосфера има в детския отдел на библиотеката . Тя е голяма и светла, и разполага с меки дивани и меки пуфове, които приканват читателите да се отпуснат с книжка в ръка.Статията е публикувана на 5 май 2023

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »