Над 19 милиона лева от данъци и осигуровки постъпиха в НАП -Ямбол през първото тримесечие на 2012 година

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Над 19 милиона лева от данъци и осигуровки постъпиха в НАП -Ямбол през първото тримесечие на 2012 година. Сумата е с близо 3 милиона лева повече от миналогодишните постъпления за същия период. Приходите от данъци са 10 милиона лева, с над 2 милиона лева повече от внесените през 2011. Платеният корпоративен данък е 2, 4 милиона лева. На 2 април изтече срокът за плащане на данъка по Закона за корпоративното подоходно облагане на фирмите за миналата година. От данъци на физически лица са постъпили 3,5 милиона лева , но се очаква сумата да се повиши до края на кампанията- 2 май, когато е крайният срок за плащане на данъка за доходи, получени през 2011 година.
Над 4 милиона са постъпленията от ДДС, които са двойно повече от миналогодишните приходи.

Сумата внесена от жителите на област Ямбол за осигуровки е 9 милиона лева , от които над 5,4 милиона са вноски за държавно обществено осигуряване, а повече от 2,7 милиона са здравни вноски, направени към Националната здравно осигурителна каса.

От НАП- Ямбол напомнят, че възстановяването на здравноосигурителните права става от датата на заплащане на всички дължими вноски за последните 36 месеца, като за 2012 г.те са в размер на 16,80 лв. месечно.


Статията е публикувана на 5 април 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА