За по-малко от час в Ямбол, над 100 граждани отправиха писмени послания към всички участници в движението

Публикувано преди 12 години  |  Общество

В Ямбол за по-малко от час над 100 граждани отправиха писмени послания към всички участници в движението.
В 12,30 часа днес на четири възлови кръстовища в Ямбол стартира кампания по пътна безопасност под надслов „Заедно за сигурността на пътя“. Тя е инициирана от Областна дирекция на МВР – Ямбол и е насочена към всички участници в движението. Съвместни екипи от полицейски служители и седмокласници от школата “За моята безопасност” при ОУ “Димчо Дебелянов” извършваха рутинни проверки и контролираха за спазването на правилата по безопасност на движението. Школниците разпространяваха диплянка “Заедно за сигурността на пътя”, издадена от ОДМВР – Ямбол.

За по- малко от час над 100 граждани отправиха писмено своите пожелания към участниците в движението. Всички послания ще се обединят в едно общо ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ В ДВИЖЕНИЕТО – “Заедно да гарантираме сигурността на пътя”. Обръщението ще остане отворено и желаещите да подкрепят инициативата могат да изпратят своето послание на адрес: гр. Ямбол, ул. “Преслав” № 40 до Татяна Павлова или на ел. поща: odmvr_yambol@abv.bg. На 13 октомври, когато е Европейският ден за пътна безопасност, обръщението ще бъде изложено пред обществеността в Ямбол, а по-късно и в останалите населени места на областта.

Кампанията ще продължи с открити срещи на полицейските служители с учениците от начален курс на обучение и с възрастните жители на областта, посещавайки училищата и пенсионерските клубове. По достъпен начин малки и големи ще бъдат информирани за състоянието на пътнотранспортния травматизъм по райони, ще бъдат обсъждани различни рискови ситуации и ще се припомнят основните правила за безопасно поведение. В детските градини и училищата ще бъдат предоставени дискове с песнички по темата.


Статията е публикувана на 10 май 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА