Бракониери посегнаха на „белите дробове“ на град Разлог

Публикувано преди 4 месеца  |  България

Бракониери отсякоха десетки борове в гората край Разлог. За грубото посегателство алармира Югозападното държавно предприятие, цитирано от БНТ.

При редовния обход на местността „Катарино“ край Разлог, горските служители се натъкват на 74 дървета бял бор, отсечени с моторен трион и оставени в гората.

„Това е станало за изключително кратък период от време и един опитен секач може да го направи това в рамките на 15-20 минути. Просто отсечени и така са си останали повалени, както виждате на кадрите. Незаконно е посегателството, оттам насетне ще оставя преценката на компетентните органи“.

Отсечените дървета се намират както в частна, така и в държавна територия, в близост до голям хотелски комплекс. Свидетели на деянието обаче няма, а установяването на извършителя в трудно.

„Това са белите дробове на град Разлог…, все пак тук основните функции на гората, не са дървопроизводителни, те са рекреационни, свързани с отдиха на хората. Така че нека пазим всички с каквото можем и ще апелирам граждани да подават такива сигнали, на които ние веднага ще реагираме, с цел да се предотвратят такива нарушения.“

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО