Константин Арабаджиев: Атмосферата в КЗП е нетърпима

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Конфликтът ни с председателя на Комисията за защита на потребителите Стоил Алипиев е още от началото, от момента, в който ни назначиха, поради принципни различия в начина на работа и разбирането за функционирането на КЗП. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ членът на Комисията за защита на потребителите Константин Арабаджиев.

Този скандал се отразява пагубно, защото в последната година напуснаха десетки висококвалифицирани специалисти заради нетърпимата и тежка атмосфера на работа в комисията, заяви Арабаджиев.

За последната година в Министерството на икономиката са постъпили с 60% повече жалби срещу КЗП. Голяма част от тях са свързани със забавяне на преписките. Това е недопустимо, тъй като всеки потребител, който е подал сигнал, очаква проблемът му да се реши максимално бързо, посочи членът на КЗП.

Трябва да има промяна и в състава на КЗП, и във водената от комисията политика. И в момента продължава кампания за уволняване на служители, които не са съгласни с водената от г-н Алипиев политика. В неподходящите ръце очевидно комисията не се управлява добре, каза още Константин Арабаджиев.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО