Шефът на „Ел Би Булгарикум“: При проверка установихме редица противоправни действия в дружеството

Публикувано преди 3 месеца  |  България

При проверка установихме редица противоправни действия в дружеството „Ел Би Булгарикум“, с които то е било ощетено с 1,5 млн. лева. Цените не са били съобразени с разходната част и са нанесли щета. Преди това е имало намаление на цената на продуктите. Всичко това е било за сметка на дружеството. Ние сме търговско дружество и следва да спазваме правилата, определени за всички търговски дружества. Това заяви изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ Ивайло Лилов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По думите му се е плащало двойно по-високо за суровината, а продукцията се е продавала на по-ниски цени. Освен това е имало увеличаване на заплатите на персонала и са били наемани външни доставчици, въпреки че дружеството разполага с такива. Оказва се, че сме платили два пъти за една и съща работа за юридически услуги, която е била извършена“, разкри той.

„Предоставили сме цялата информация на съответните компетентни органи и очакваме те да посочат виновните“, каза Лилов.

„Цената на продуктите ни вече е увеличена. Това е само за няколко продукта, които са трайни и преди това са имали темп на намаляване. Става дума за кашкавал и сирене. Това са продукти, които са продавани под себестойността им“, поясни изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“.

Лилов бе категоричен, че установените нередности не са повлияли на качеството на продуктите. „Заложили сме критерии, които са гаранция за качество. Използваме само и единствено българско свежо мляко, без наличие на палмово масло и най-добрите закваски“, изтъкна той.

„В момента имаме открита процедура, в която може всеки един производител да участва. Отменихме някои административни пречки пред производителите, които бяха Разликата между нас и всички останали е, че ние имаме клинична лаборатория и научно-изслеователски център“, подчерта той.

„Откакто аз съм директор, в предприятието не е влязъл нито един литър сухо мляко, палмово масло или некачествена суровина“, увери Лилов.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО