Румен Гечев към Тагарев: Поставяте в риск родината ни

Публикувано преди 3 месеца  |  България

Г-н Тагарев не е бил упълномощен по време на посещението си в САЩ да взима решения за разполагане на ракетни системи. Как така ви дойдоха такива мисли във Вашингтон? Той поема ангажименти без мандат. Говорите за Аденския залив, за Украйна – та вие сте министър на отбраната. Това заяви Румен Гечев от БСП в предаването „Панорама” по БНТ.

По думите му българската авиация е унищожена, българския морски флот и сухопътни войски били на колене. „Ние сме подписали договор с НАТО и трябва да изпълняваме своите ангажименти. Не трябва да играем ролята на плацдарм и да участваме във военни операции по разни острови”, подчерта той.

Гечев не скри възмущението си от действията на министъра на отбраната, който се подписа върху първия изтребител, предназначен за България. Той призна, че БСП нямат доверие на министър Тагарев.

„Всеки министър може да ходи навсякъде, ако има позитивни последствия след това. Посещението на министър Тодор Тагарев в САЩ поставя в риск страната ни”, категоричен е Румен Гечев.

Той изрази недоволството си от забавената поръчка на американските изтребители F-16, поръчани и8 платени от страната ни. „Ние имахме разчети. Не лъжете за забавяне заради COVID. Изтребителите трябваше вече да са тук и да летят. Времето на нашите самолети изтича. Пентагонът излъга българската държава и своите партньори и ни препраща незнайно къде”, каза той.

„БСП критикува винаги, когато са засегнати българските интереси. Предлагаме и конкретни решения. Ние сме гласували военния бюджет и допълнителните разходи за Българската армия. Ние не сме гласували противоракетни и противокорабни системи на българския бряг. Не искаме да дадем парите, но да не идват самолетите”, каза още Гечев.

Според представителят на БСП военният министър работи срещу българския национален интерес.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 19 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО