САЩ: Ситуацията в Украйна е критична, трябва да действаме спешно

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
САЩ: Ситуацията в Украйна е критична, трябва да действаме спешно

Комисията по разузнаването на Камарата на представителите на САЩ след таен брифинг за Украйна призова конгресмените спешно да отпуснат помощ за Киев, предаде агенция УНИАН.

В изявление след срещата се казва, че САЩ трябва да помогнат на Украйна, и да го направят веднага. Според данните на американските служби ситуацията на фронта в Украйна в момента е „критична“.

Statement from Chairman @RepMikeTurner and Ranking Member @JAHimes: pic.twitter.com/ZNXpfU1AzC

— House Intelligence Committee (@HouseIntel) April 16, 2024

САЩ трябва да помогнат на Киев срещу агресивната война на Владимир Путин, се казва още в информацията. От месеци републиканците в Конгреса блокират отпускането на жизненоважни 60 милиарда долара военна помощ.

Украинският президент Володимир Зеленски призна, че без тази помощ Украйна може да загуби войната. ЗСУ се нуждаят от боеприпаси, ПВО системи и модерна бойна авиация, за да имат шанс срещу руските нашественици.

Липсата на ракети за противовъздушна отбрана е попречила на Украйна да отрази миналата седмица руска ракетна атака, която унищожи най-голямата електроцентрала в района на Киев, заяви украинският президент Володимир Зеленски. Коментарите на Зеленски, идващи след многократните предупреждения от страна на неговото правителство към съюзниците му относно липсата на достатъчно системи за противовъздушна отбрана, отразяват тежката ситуация, в която се намира Украйна в момент, когато Русия увеличава ударите по енергийната ѝ система.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 17 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО