Кирил Петков: Влизаме в „Майстора и Маргарита“ – всичко започва да става възможно

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Кирил Петков: Влизаме в „Майстора и Маргарита“ – всичко започва да става възможно

Винаги ни обвиняват, че нямаме политически опит. Учудва ме, обаче, че хора с толкова много политически опит, направиха толкова много грешки толкова бързо. Така съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков коментира поисканите смени на двама министри в служебния кабинет „Главчев“.

Той посочи част от грешките, които има предвид. „За една седмица да дадеш доверие на двама министри, след това да го оттеглиш, да имаш министър-председател, който чува от един политически лидер коментар, а в следващата минута реагира. Бойко Борисов да каже, че е една случайност. Всичко това е леко хумористично. Толкова невероятно, че чак е леко смешно“, обобщи Петков, цитиран от novini.bg.

„Нищо в Конституцията не кара г-н Главчев да съгласува с Борисов и Пеевски този кабинет. Нищо не го задължава, когато Борисов се намръщи, да подскача и иска оставката на двама министри. Става дума за човешкия фактор в случая, не за Конституцията“, обясни съпредседателят на ПП.

От ПП-ДБ обмислят да поиска оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Причината – отказ да бъде изслушан сваленият от поста шеф на НЗОК Станимир Михайлов. Това Петков нарече „една по-сериозна и недопустима грешка.

„Влизаме в „Майстора и Маргарита“ – всичко започва да става възможно. Мисля, че българският народ е достатъчно разумен, за да си направи избора. След изборите – или се връщаме в годините, когато едни хора ни правят на смешни с техните реплики, грешки и обаждания, или ще имаме нормална европейска държава. С удоволствие бих подкрепил вот на недоверие, проблемът е, че не е конституционно обоснован“, коментира още съпредседателят на ПП.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 17 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО