Петър Москов: Политиката на ГЕРБ и ПП-ДБ доведе до реално обедняване на българите

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Петър Москов: Политиката на ГЕРБ и ПП-ДБ доведе до реално обедняване на българите

През последните две години на управление маските в политиката паднаха. Това каза лидерът на партия КОД д-р Петър Москов и бивш здравен министър в правителството на Бойко Борисов в студиото на bTV.

„Видях, че има битка за власт – от една страна ГЕРБ, а от друга страна ПП искат да овладеят дадени позиции, за да правят още от същото. Обществото ни няма посока. Тези партии ни въртят в кръг на някаква перманентна обреченост“, поясни той.

Д-р Москов коментира и създаването на новата коалиция „Синя България“. Според него споменът за някогашната десница постепенно е започнала да избледнява и в момента „хората виждат само това, което е днес в парламента“.

„Тази коалиция е обединение около простички неща – десни икономически решения, консервативни ценности, европейско бъдеще и гарантирана от Европа сигурност на България, както и изчистване на ченгеджийницата. „Синя България“ е за всички, които могат да застанат зад всичко това като ценности и политики“, посочи още той.

Според него страната ни се върти в омагьосан, безнадежден и отвратителен кръг. Неговата надежда е, че зависимостите могат да бъдат скъсани и България да получи своята позитивна посока на развитие – „напред и надясно“.

Лидерът на партия КОД поясни, че едно от задълженията на членовете в „Синя България“ е да не се спори за това „кой е бил по-син и кой е бил по-десен“. „Загърбили сме тези спорове, защото точно те унищожиха силата на дясното политическо пространство“, каза още д-р Москов.

След това направи анализ на работата на бившия финансов министър Асен Василев.

„20 години по-късно това е някакъв кошмар. Асен Василев, като един прероден Румен Гечев, излиза и по същия начин знае, мисли, убеден е, че ако вземе пари на заем и увеличи заплатите, това непременно е нещо добро. Тук обаче не е виновен персонално Асен Василев, защото те имат мнозинство в парламента, за да го направят. Борисов, Цонев от ДПС и самият Василев излязоха и казаха, че тези параметри на финансовата ни политика и този бюджет са най-хубавите за всички времена“, посочи той.

Резултатът според него от тази политика е 30% инфлация и 20 млрд. лева нов дълг за три години. „30 % инфлация означава 30% обедняване на хората. Те действат като социалисти, но това всъщност е антисоциална държава – двете крила на сглобката носят заедно отговорността за това, което направиха“, поясни още той.

Д-р Москов даде пример с това, че ако преди човек си е купувал три кофички кисело мляко, сега си купува само две. Той е категоричен, че политиката на ГЕРБ и ПП-ДБ е довела до реално обедняване на българите.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО