Евелина Славкова: Резултат щеше да има, независимо за каква сглобка говорим, ако правителството имаше по-дълъг живот

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Евелина Славкова: Резултат щеше да има, независимо за каква сглобка говорим, ако правителството имаше по-дълъг живот

Днес беше последното редовно заседание на Народното събрание. Депутатите работиха малко повече от година. Какво свършиха и какво не свършиха за това време народните представители – темата в „Интервюто в Новините на NOVА” коментира социологът от „Тренд” Евелина Славкова.

„Има положителни неща, които свършиха депутатите. Има законопроекти, които бяха много важни, и се приеха. Като социолог няма как да не стъпя на данните. Това Народно събрание, излизащо в отпуска, завършва с 12% положително и с 80 на сто отрицателно отношение. Оценката на обществото, която е важна в случая, показва, че тя е изключително неблагоприятна за този парламент и за настоящия му състав. С 20% одобрение приключи и кабинетът на Николай Денков”, заяви Славкова.

По думите ѝ „в крайна сметка скандалите, напрежението, начинът, по който си говорят политиците, се отразяват и резонират много видно в обществото мнение, което е неблагоприятно към политическата класа”.

„За мен резултат щеше да има, независимо за каква сглобка говорим, ако правителството имаше по-дълъг живот. Тоест, да имаме край на политическата криза. Защото разбрахме, че това, което миналата година беше голям компромис – не доведе до решаване на най-важния проблем в българското общество, а именно перманентната от няколко години вече политическа криза, в която се намираме”, подчерта социологът.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО