Важните новини във ФАКТИ на 26.04.2024 г.

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Важните новини във ФАКТИ на 26.04.2024 г.

Служебният кабинет отвори торбата с парите и раздаде близо 200 милиона лева за заплати на чиновници

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на министерства и ведомства. Целта е преодоляване на диспропорции във възнагражденията на персонала в бюджетните организации, включително за увеличаване на възнагражденията на персонала, като средствата се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2024 г.

Служебното правителство започна промени и в армията: Бригаден генерал Станимир Христов е предложен за Началник-щаб на СВ

Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Станимир Христов от длъжността „Командир на 2-ра механизирана бригада” и да го назначи на длъжността „Началник на щаба на Сухопътните войски“, считано от 06.05.2024 година.

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати на летище София

Новата зона за безмитна търговия е изпълнена по най- модерните съвременни европейски и световни стандарти. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова по време на официалното откриване на най-голямата търговска зона на летище София, Терминал 2.

Комисия за защита на потребителите: В 90% от отпуснатите бързи кредити установихме нелоялни търговски практики

За година и половина Комисията защита на потребителите е наложила глоби за близо 800 000 лева за различни нарушения, свързани с бързите кредити. Това е една от областите, в които комисията открива нарушени потребителски права.

Транспортното министерство подписа договор за доставка на 7 двуетажни влака

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководството на полската компания „Stadler Polska Sp. z o.o.“ подписаха днес договора за доставка на 7 двуетажни влака, които ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО