Михал Камбарев: ГЕРБ и ДПС разбраха, че няма да се откажем

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Михал Камбарев: ГЕРБ и ДПС разбраха, че няма да се откажем

Свалянето на Росен Желязков не е предизборна акция, а е мотивирано от серия от грешки, които Росен Желязков беше накаран да направи.

Това каза пред bTV Михал Камбарев от ПП-ДБ, цитиран от news.bg. Росен Желязков изгубил доверието на депутатите, по мнението му.

Освен случая с шефа на НЗОК, Камбарев деде и други примери за нарушение на парламентарния шеф. ПП-ДБ е обжалвало пред Конституционния съд освобождаването на Станимир Михайлов. Никой председател не може да злоупотребява, каза той.

От ПП-ДБ подозират обаче, че в кампанията може да се свикат и извънредни заседания с измислени поводи.

Това, което обаче постигнали със свалянето в предпоследния ден на Росен Желязков, Михал Камбарев посоча като „сега в ГЕРБ вече знаели, че няма да се търпят нарушения“. Не могат да ни купят, увери Камбарев, а пък от ГЕРБ и ДПС разбрали, че „пишлеметата няма да се откажат“. И след като герберите видели, че не могат да ги купят, решили да ги омаскарят.

ГЕРБ в момента сами са се блокирали. Борисов не е шеф в ГЕРБ, командва Пеевски и това стана ясно и за малките деца, подчерта Камбарев. Без Пеевски не се вземат решения, а пред кабинета на депутата от ДПС било като аудиенция при папата.

Аферата в Митниците той определи като фишеци, дърпани от Пеевски.

Ще продължим да отстояваме желанието за реформи, категоричен бе Михал Камбарев. С реформите не сме правили компромиси, заяви още депутатът.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 27 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО