Костадинов: Разпада се етно-олигархичната мафия, наречена ДПС

29 юни 2024 20:04  |  България

„Единственото стабилно правителство, което може в момента да бъде формирано е правителство с мандат на „Възраждане“. Всичко друго, на фона на това, което в момента се случва виждате в ДПС, тази разпадаща се етно-олигархична мафия, в която виждаме, че има сблъсък между еничари и турци, защото в момента еничарите се мъчат да овладеят властта от турците, на фона на всичкото това нещо – на кого точно да поверим властта?!“.

Това каза пред БНР Костадин Костадинов, лидер на ПП „Възраждане“.

По време на кампанията пет политически сили представени в парламента през цялото време говореха, че те ще работят за това да има управление, което да не допусне ГЕРБ и ДПС на власт, заяви Костадинов и допълни:

„Това бяхме ние от „Възраждане“, ПП-ДБ, БСП, „Има такъв народ“ и т.нар. „Величие“, макар, че там е ясно, че те са патерица на ДПС и са създадени от американското посолство, но за пред техните избиратели говореха това. И техните избиратели това искат, независимо, че са ги излъгали, но това искат. Ако всяка една от тези политически партии държи на избирателите си – това е вариантът. „

Костадинов посочи, че „Възраждане“ е огромен проблем да направи съвместно управление с „Величие“, но другия вариант е да управляват ГЕРБ и ДПС. Третият вариант е да отидем на нови избори.

Лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов ще поиска лично информация за това с каква позиция България отива на срещата на върха в НАТО, тъй като до момента такава не е била предоставена на партията, въпреки, че е изискана от министър – председателя Димитър Главчев. Той смята, че е нередно политическите партии, които представляват българския народ, да не са запознати с това каква външна политика провежда държавата.

Костадинов посочи, че през седмицата е излязла позиция от страна на Министерския съвет, според която става въпрос за квалифицирана информация и не можело да се обявава публично. Той подчерта, че на срещата на върха в НАТО, която се провежда традиционно всяка година, се вземат решения, които са публични и попита: „Какво толкова се страхува Главчев, за да каже с какво точно смята да защитава нашата държава там?“

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО