Отлюспването продължава: ДПС – Търговище сне доверието си от депутата Джейхан Ибрямов

3 юли 2024 22:04  |  България

Областният съвет на ДПС – Търговище сне доверие от народния представител Джейхан Ибрямов, се съобщава във фейсбук страницата на ДПС – Търговище, цитирана от БТА. По-рано днес от справка, разпространена от пресцентъра на ДПС за гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, стана ясно, че Джейхан Ибрямов е гласувал с „въздържал се“.

Сред мотивите за снетото доверие от областната структура на Движението изтъкват създаване на раздор сред избирателите, създаване на конфликти в екипите, неспазване на голям брой обещания и поети, но не изпълнени ангажименти пред електората в голям брой населени места, лоша комуникация с младежите на ДПС, опити на противопоставяне на ръководните кадри в младежките структури.

В решението на областната структура на ДПС се предлага Джейхан Ибрямов да бъде отстранен от Централния съвет на ДПС, както и от Централното оперативно бюро и като народен представител от парламентарната група на Движението. Решението е публикувано като фотокопие във фейсбук страницата на ДПС- Търговище. Решението е взето с 34 гласа „за“, без -„против“ и „въздържал се“.

Припомняме, че парламентарната група на ДПС не гласува единодушно. 30 депутати гласуваха „за“ проектокабинета на Росен Желязков, 14 гласуваха – „против“ и един гласува – „въздържал се“. В началото на днешното пленарно заседание парламентарната група на ДПС взе решение да изключи дългогодишния народен представител Рамадан Аталай. Пред журналисти единият от председателите на ДПС Делян Пеевски коментира, че няма разрив в отношенията с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в личен план, но ще изпълни волята на хората. Изключеният Рамадан Аталай коментира в телевизионно интервю, че има призив на почетния председател Доган да не се подкрепя проектоправителството, предложено от ГЕРБ-СДС.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО