Доц. Петър Чолаков: Има ясно противопоставяне между Доган и неговия „син“ Пеевски, не е изключено „отцеубийство“

3 юли 2024 23:04  |  България

Тази драма в ДПС засенчи драмата по формирането на правителството на г-н Желязков и тя е изключително важна. Преди няколко месеца казах, че предстои да се види дали този експеримент с двама лидери в ДПС ще се окаже успешен. Наблюдаваме края на епохата „Ахмед Доган“. Това коментира политологът доц. Петър Чолаков в ефира на NovaNews, цитиран от novini.bg

Той посочи, че има ясно противопоставяне между Доган и неговия „син“ Пеевски, като допусна, че не е изключено да се стигне до „отцеубийство“.

От хора, които познават Доган, знам, че той е много отмъстителен и мисля, че няма да се даде без бой. Така че предстои да видим дали тази вътрешна война в ДПС ще бъде продължителна, или ще приключи набързо, добави доц. Чолаков.
По думите му решението на Доган Движението да се ръководи от двама лидери е било разумно, тъй като самият Пеевски „не е долюбван от много депесари“, поради което е бил предложен и Джевдет Чакъров за съпредседател.

Той (Чакъров, б.р.) не е просто украшение там, защото поведението на Делян Пеевски издава много голямо властолюбие и липса на всякаква политическа прагматичност. Пеевски има много лостове, за да наложи волята си в партията, но това може да доведе до бунтове по места, предупреди политологът.

Според него най-голямата грешка на почетния председател на ДПС е била тази, че прекалено много се е доверил на Пеевски.

В заключение доц. Чолаков прогнозира, че по всяка вероятност пак ще ходим на предсрочни парламентарни избори. Що се касае до третия мандат, той изложи хипотеза, че президентът ще го връчи или на „Има такъв народ“, или на БСП.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО