Борис Бонев: Борисов днес изглеждаше като заложник. ГЕРБ демонстрира истерия по всички теми

3 юли 2024 23:04  |  България

Случващото се в ДПС на повърхността изглежда като сблъсък между Доган и Пеевски, но това е партия, която винаги е изглеждала доста монолитна. Не изключвам възможността нищо от това да не е случайно и да не е провокирано от просто битка на его или битка за влияние. Това каза общинският съветник от групата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и „Спаси София“ Борис Бонев в „Денят ON AIR“ по повод дебата в НС.
В момента всички политици и партии са в „кръгова отбрана“, смята той.

„Няма партия на национално ниво, която в момента да няма тежки вътрешни проблеми. Всички са много изнервени. Борисов днес изглеждаше като заложник. Това води до тежки последици за обикновените хора. Откакто Васил Терзиев е кмет Столичната община е подложен на непрестанни атаки от институции и от ГЕРБ. Поредната е от вчера – „Икономическа полиция“ проверява за колчетата на велоалеята на „Патриарха“, даде пример Бонев пред Bulgaria ON AIR.
По думите му, ГЕРБ е в предизборна кампания и това се вижда по броя брифинги в Столичната община и „демонстрираната истерия по всички теми“.

„В ГЕРБ има хора, с които може да бъде работено много професионално в името на хората. Проблемът възниква, когато партията им вземе решението да застане на позицията „ние сме най-важните“, обясни още Бонев.

По закон, дела, свързани с нередовни избори или съмнения за опорочен вот, имат двумесечен срок да бъдат разгледани, коментира общинският съветник.

„Продължава да не се взема окончателно решение на първа инстанция – за мен това е инструмент, който винаги може да бъде активиран, а с това Столичната община да бъде държана в напрежение. Експертизите показаха, че за г-н Терзиев има повече действителни гласове, отколкото за г-жа Григорова“, анализира Бонев.
ВАС постанови, че Столичната община трябва да прекрати незабавно новата организация на движение по бул. „Витоша“, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Проф. Фритьоф Нансен“.

„77% от общините в България нямат действащ генерален план за организация на движението. Всяка една организация на движението може да бъде обжалвана. Ако приемем, че на целия бул. „Патриарх Евтимий“ се е извършвала нова организация на движението, защо СДВР възложи да се оградят само велоалеите и паркоместата с пътни огради? Това разпореждане на СДВР няма предварително изпълнение, подлежи на обжалване – ще обжалваме“, обобщи Бонев.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО