Джевдет Чакъров: Едноличното управление в ДПС доведе до това напрежение

4 юли 2024 20:05  |  България

Председателят на Движението за права и свободи Джевдет Чакъров цитира почетния председател на Движението Ахмед Доган. Анализът му е от декември 2015 г.

“Европейският съюз (ЕС) в момента няма дълбока мотивация за развитие или даже – за запазването си. Няма необходимия за развитието си инвестиционен ресурс. Еднополюсният модел на света не може да остане в този си вид с категоричната доминация на САЩ, Китай и Русия се развиват сериозно и агресивно на фона на пасивната политика на ЕС. Русия ще направи всичко възможно тази линия да продължи, дори силово. Задаваме въпроса за НАТО: адекватна система за отбрана ли е?”

“Би следвало да се чуват всички. Едно е видно – че в ДПС през последните дни има много натрупано напрежение. То се натрупа с оглед на това, че бяха нарушени демократичните принципи във функционирането на ДПС. Едноличното управление доведе до това напрежение. Израз на това беше гласуването, което се проведе в парламента за предложеното от страна на ГЕРБ-СДС правителство. Колективните ни органи не функционират, трябва да си направим съответните изводи”, обясни Чакъров.

Ахмед Доган не може да бъде бламиран, подчерта той. “Има много сериозна активност от много структури. Ще чуем позицията на Доган, ще я видим, в следващите дни, когато той реши. Има ли някой, който да знае какво мисли Доган? Той е един от изключителните лидери. В европейски мащаби има дефицит на лидери”, каза още председателят на Движението.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО