Проф. Ангелов: ПП-ДБ бяха ключа към кабинета

4 юли 2024 21:04  |  България

Неуспехът на първия мандат на първо място е лош за България. Хората искат да има работещо правителство. Тях не ги интересуват нашите проблеми и дрязги. Тях не ги интересува какво си говорихме в парламента вчера, Хората искат да седнем и да се разберем. Бойко Борисов направи такъв опит. Първо предложи правителство на споделената власт, но „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) казаха – не, махайте се. После предложи експертно правителство, отново чухме същия отговор. Остана ни само кабинет на малцинството и ние поехме своята отговорност.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от ГЕРБ – СДС проф. Костадин Ангелов, който коментира неуспеха на първия мандат за съставяне на редовно правителство.

„Трябва да седнем на масата и да намерим изход от тази ситуация. Борисов предложи точно това, като говори за смяна на избирателната система. Трябва да намерим решението за България. Вчера ПП-ДБ бяха ключа към кабинета. Какво лошо имаше да мине този кабинет? Ако той не спазваше поетите ангажименти, веднага щеше да падне. Не искам да коментирам други партии. От самото създаване на ГЕРБ ние никога не сме коментирали други партии, а само бъдещето на България“, обяви той.

„Новата коалиция е готова. Вчера Костадин Костадинов излезе на трибуната и подаде сигнал на ПП-ДБ, БСП, ИТН и „Величие“ как да се гласува. За мен може и руското посолство да подава тези сигнали. Тези партии гласуват заедно и за мен новата коалиция е готова. Хипотеза е дали третият мандат ще отиде при ПП-ДБ. Аз познавам много добре г-н Борисов и съм убеден, че той ще направи всичко възможно да има работещо правителство, като загърби партийните и личните си интереси“, категоричен бе проф. Ангелов.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО