Руски военни блогъри бият тревога: Нямаме войници, време е за преговори с Украйна

5 юли 2024 09:19  |  Света

Руски военни блогъри са на мнение, че армията на Владимир Путин в момента не е в състояние да напредва в настъпление по кадрови причини. Поради това има дори дискусии за ранен край на боевете, въпреки че „изкушението е голямо“, пише focus.de.

„Размерът на нашите въоръжени сили фундаментално не съответства на техните нападателни задачи“, написа руският военен блогър Святослав Голиков, наред с други, наскоро в своя канал в Телеграм.

Руските Z-блогъри коментират, че качеството на руската армия постоянно спада – както на новоназначените войници, така и на опитните, при които се забелязва умора.

Към това, според Голиков, се добавя и безотговорното отношение на значителна част от командния състав, когато става въпрос за запазване на човешки животи.

„Просто липсват сили първоначалните успехи на фронта да се превърнат в оперативни предимства“, посочва той, давайки за пример неуспешната руска офанзива в Харковска област.

Освен това, според социологическите агенции, повечето руски граждани вече биха се съгласили на преговори за край на войната при сегашната ситуация на фронта.

На този фон руският президент Владимир Путин заяви: „Няма да обявяваме прекратяване на огъня. Трябва да видим необратими стъпки от страна на Украйна. Без такива стъпки, прекратяване на огъня е невъзможно“.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО