Борисов: Българските войници ще защитават само територията на страната. Не даваме кеш на Украйна

5 юли 2024 10:05  |  България

„Имам много важен коментар – вчера беше хубаво да се проведе това изслушване за НАТО, беше полезно. Най-голямото оборудване на военните самолети се направи по време на нашето управление. Опитът да се уплашат българите, че едва ли не ще ходят да се бият в Украйна, е смешен. Милион пъти казах, че наши войници няма да ходят там“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, цитиран от novini.bg.

И подчерта: „Българските войници ще защитават само територията на България“.
„Вчера се направи нови вид инсинуация, че България ще дава кеш на Украйна. Винаги сме били категорични за мир. Да се проведат всички дипломатични начини за постигането на мир“,
обясни той.

„Затова са тези срещи на върха, затова сме партньори, различните държави имат и различни гледни точки. Неслучайно Виктор Орбан отиде в Украйна – водят се упорити преговори това кръвопролитие да спре“, допълни още той.

„В момента това, което България ще представлява на срещата на върха не е за пари кеш, не става изобщо въпрос за това. Дори в момента България получава пари за старото съветско военно оборудване. И не само че не даваме кеш, а получаваме кеш. Виждате ли? Всички демократични държави застанахме на страната на нападнатия, не на агресора“, обобщи лидерът на ГЕРБ.

„По никакъв повод и нямам работа да се срещам с Ахмед Доган“, категоричен беше Борисов.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО