Последният участък от автомагистрала „Тракия” от Зимница до Карнобат бе официално открит

Публикувано преди 11 години  |  Общество

amЛентата на последния 34 километров участък между Зимница и Карнобат  на автомагистрала  „Тракия” прерязаха президентът Росен Плевнелиев и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. На официалната церемония присъства и транспортният министър Данаил Папазов.

На поканата на официалното откриване да дойдат всички бивши министри на регионалното развитие от 70-те години насам се отзова единствено Евгений Бакърджиев. Шефът на Пътната агенция Лазар Лазаров увери, че качеството на изпълнение на пътната отсечка е много добро и не е направен никакъв компромис. Според него няма проблем автобусите от и към морето да пътуват на магистралата, а не през Петолъчката, но това е решение на превозвачите.

До края на месеца вероятно ще бъде решен проблема  с липсата на тоалетни в участъка от Нова Загора до Карнобат, що се отнася до бензиностанциите по трасето водещ там оставя частният инвеститорски интерес, допълни Лазаров. И още веднъж да кажем, че около 14.00 часа от София  до Бургас ще може да се пътува изцяло по магистралата./vreme.bg


Статията е публикувана на 15 юли 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА