Петър Киров спечели с 51,65% още на първи тур, а местният парламент ще е двупартиен

Публикувано преди 9 години  |  Местни избори 2015

kmet_kirov_2013Кандидатът на ГЕРБ Петър Киров спечели изборите още на първи тур в община Елхово. За неговата кандидатура са гласували общо 3810 души от имащите право на глас в община Елхово или в процентно отношение това е 51,65%. След него се нарежда кандидата на местна коалиция БСП и левицата Ангел Ангелов, който събра доверието на 2781 души или общо 37,30%. Трета с 278 гласа се класира Анета Испирова – Народен съюз, Галина Кънева от БДЦ събра доверието на 275 души, а последна се нарежда Гергана Йовчева от АТАКА с 233 гласа. Броя на действителните бюлетини открити в урните в община Елхово за кмет на община са 7347.

За общинските съветници по наши данни следващият парламент в община Елхово ще е двупартиен. ПП ГЕРБ вкарва 10 съветника, а Местна коалиция БСП и левицата ще има 7 съветника. Тепърва ще се разбе, дали преференциите ще направят разместване в листите или не.

Още на първи тур са ясни кметовете на 8 села. Маломирово – Мара Калчева, Кирилово – Петър Върбанов, Изгрев – Сашо Ангелов, Мелница – Стефан Пеев, Трънково – Елена Танчева, Гранитово – Христо Гечев, Пчела – Желязка Стоянова и Раздел – Дянка Славова. В селата Жребино, Бояново, Малък Манастир и Лесово следващата седмица ще има балотаж. 

PROCENT


Статията е публикувана на 26 октомври 2015

Следете ни в Google News Showcase