Медведев осъзна безнадеждното състояние на руската армия и цитира Сталин

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация (РФ) Дмитрий Медведев е поискал от оръжейните производители да изпълнят това, което не е направено и като пример за това е цитирал … прочети още »

Армията на САЩ трябва да е готова за война с Китай, обявиха от Пентагона

Американската армия трябва да е готова за възможна конфронтация с Китай, заявиха днес ръководителите на Пентагона, настоявайки Конгресът на САЩ да одобри предложения бюджет на министерството на отбраната за 842 … прочети още »

Макрон: Това ли искате? По-ниски пенсии и по-високи данъци?

Френският президент Еманюел Макрон иска да въведе спорната пенсионна реформа до края на годината. Актуални социологически проучвания обаче показват, че до 70% от французите отхвърлят точно тази реформа. А одобрението … прочети още »

САЩ се подиграха с руските пилоти, свалили американски дрон в Черно море

Високопоставен служител на Белия дом се подигра с руските пилоти, свалили американски дрон в Черно море – инцидент, който беляза още по-голямо изостряне на отношенията между двете страни. Русия награди … прочети още »

Започнаха да изселват жителите на Мариупол от жилищата, инспектирани от Путин

Започнаха да изселват жителите на Мариупол от жилищата, инспектирани от Путин. Започнаха да изселват от апартаментите им жителите на жилищния комплекс „Невски“ в Мариупол, който беше посетен на 18 март … прочети още »

Проф. Красимир Калинов: Видеозаснемането на изборите няма да има ефект

„Видеонаблюдението и видеозаснемането в изборния ден са поредното необмислено решение за промяна в Изборния кодекс. Това по никакъв начин няма да допринесе за по-добрата прозрачност и честност на изборите, но … прочети още »

НАТО: Гответе се за дълга война в Украйна

Владимир Путин няма непосредствени планове за мир в Украйна и затова Западът трябва да се подготви да предоставя смъртоносна помощ на Киев още дълго време, предупреди генералният секретар на НАТО … прочети още »

Рая Назарян: Шлиферът, с който се появи Бойко Борисов, говори за пълна мобилизация

Решението за изпращане на военна помощ на Украйна е взето от 48-ото Народно събрание и отговорността това решение да се изпълнява е на служебния кабинет. Президентът е отговорен за този … прочети още »

Над 250 лекари са избягали от Русия с чартър

Над 250 лекари напуснаха РФ с чартър след обявената мобилизация. Самолетът е платен от милиардер от списание Forbes. За да избегнат проблемите с излизането от страната, организаторите на „медицинския самолет“ … прочети още »

ЕС се подготвя да достави ракети на Украйна и да въведе още санкции срещу Русия

Европейският съвет прие в заключенията от днешната си среща в Брюксел, че е готов при поискване да достави на Украйна ракети. В документа се отбелязва, че ЕС е готов да … прочети още »

Коленичил ли е Путин пред Си: проверка на фактите

Визитата на китайския държавен глава Си Дзинпин в Русия привлече вниманието на редица международни медии. Демонстрираната близост между Си и Путин, както и новият пакт, подписан от тях, са сигнали … прочети още »

В Бургас ще строят български военен завод за бронирани машини

Заводът на International Armored Group за бронирани машини в Бургас ще се случи с инвестиция от 20 милиона лева. Компанията е избрала града заради добрата му локация, която позволява организация … прочети още »