Големите ученици се връщат в училище

  407 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

Големите ученици се връщат присъствено в училище, но при определен график. От днес в класните стаи влизат 7, 8 и 12 клас, за период от две седмици, след което ще се завъртят и останалите класове. От началото на януари присъствено вече учат децата от 1 до 4 клас. Това прави около 60-70% от всички ученици.

Мерките на здравните власти предвиждат в учебните заведения да има дезинфектанти, а учениците и учителите да бъдат с маски. Класните стаи ще се проветряват на всеки час.

Според вирусолога проф. Радостина Александрова е много важно да се спазват мерките за безопасност след връщането на големите ученици в клас. “Напълно е възможно да се наблюдава покачване на заболелите, отделна тема е как то може да бъде обвързано конкретно с училищата, тъй като те в крайна сметка отразяват това, което се случва в обществото. Всяко нещо се следи и решенията се взимат в динамика въз основа на ситуацията”, коментира проф. Александрова, цитирана от БНТ. Идеята е, след като се видят данните на заболелите след връщането на големите ученици, ако се наложи, ситуацията да се коригира.

Припомняме, че от образователното министерство увериха, че няма да има нулева учебна година, а матурите ще се провеждат присъствено.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Месни заговезни е - яде се месо за последно преди Великденския пост
Днес е църковният празник Неделя месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че в планинските райони е възможно ... прочети още »
Днес е голямата Задушница преди Великия пост
Днес е голямата Задушница преди Великия (Великденския) пост, който през тази година започва на 15 март. В ... прочети още »
Сбърканите винетки ще могат да се коригират
Отговорността при неправилно декларирани данни за регистрационния номер на пътното превозно средство, категорията му или периода на ... прочети още »
Бързо производство срещу 57-годишен пиян шофьор на товарен автомобил
В РУ - Елхово е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на ... прочети още »
Как ще гласуваме, ако на 4 април сме под карантина
Централната избирателна комисия взе решение как ще гласуват хората, които към датата на парламентарните избори (4 април) ... прочети още »