Големите ученици се връщат в училище

Публикувано преди 3 години  |  Образование

Големите ученици се връщат присъствено в училище, но при определен график. От днес в класните стаи влизат 7, 8 и 12 клас, за период от две седмици, след което ще се завъртят и останалите класове. От началото на януари присъствено вече учат децата от 1 до 4 клас. Това прави около 60-70% от всички ученици.

Мерките на здравните власти предвиждат в учебните заведения да има дезинфектанти, а учениците и учителите да бъдат с маски. Класните стаи ще се проветряват на всеки час.

Според вирусолога проф. Радостина Александрова е много важно да се спазват мерките за безопасност след връщането на големите ученици в клас. „Напълно е възможно да се наблюдава покачване на заболелите, отделна тема е как то може да бъде обвързано конкретно с училищата, тъй като те в крайна сметка отразяват това, което се случва в обществото. Всяко нещо се следи и решенията се взимат в динамика въз основа на ситуацията“, коментира проф. Александрова, цитирана от БНТ. Идеята е, след като се видят данните на заболелите след връщането на големите ученици, ако се наложи, ситуацията да се коригира.

Припомняме, че от образователното министерство увериха, че няма да има нулева учебна година, а матурите ще се провеждат присъствено.


Статията е публикувана на 4 февруари 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА