Важните новини във ФАКТИ на 25.04.2024 г.

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Важните новини във ФАКТИ на 25.04.2024 г.

ЦИК заличи регистрацията на партия „Атака“ за избори 2 в 1

ЦИК заличи регистрацията на партия „Атака“ за участие в предстоящите през месец юни избори за Европейски парламент и предсрочни парламентарни избори. Това става ясно от съобщение, публикувано в сайта на Комисията.

Цените на тестовете за коклюш варират от 45 лв. до 100 лв.

Случаите на коклюш продължават да се покачват осезаемо, показват данните на Министерството на здравеопазването. Болните вече надхвърлиха 450 души. Миналата седмица потвърдените случаи бяха 205 от началото на годината.

Денков: Пеевски може да говори много неща, но той е доказано корумпираният

Бих започнал с контравъпрос – защо трябваше дни преди края на Народното събрание да бъде сменен председателят на НЗОК? Защо трябваше да повторим онова, което стана със Сметната палата? Росен Желязков допусна груби нарушения на реда, груби нарушения на Конституцията. Трябваше да дадем някакъв знак, че правилата трябва да се спазват. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ бившият премиер Николай Денков, попитан защо председателят на парламента Росен Желязков беше предсрочно освободен ден преди разпускането на НС.

И ДПС-Хасково номинира Елена Йончева за евродепутат

Елена Йончева е номинирана за евродепутат и от ДПС – Хасково. Кандидатурата ѝ е издигната от Областния съвет на ДПС след приключване на разширените заседания на общинските съвети във всички общини в област Хасковo, съобщи на официалната си страница във Facebook областната структура на Движението.

Димитър Манолов за отлагането на либерализацията: Работа „на парче“. Не съм сигурен дали тази година ще стигне

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов определи като работа „на парче“ отлагането с една година на либерализацията на пазара на електроенергия, съобщават от БНР. Той смята, че парламентът нямаше да вземе решение за отлагането, ако не предстояха предсрочни избори на 9 юни:
Можеше да не се налага да я отлагат, просто да не бяха я въвеждали. Второ, не съм сигурен дали тази 1 година ще стигне. Така ще работим – „на парче“, защото около с което сега се занимаваме, е работа на парче. Как ще действаме? Ще продължаваме да се борим да въведем нещата в някакъв нормален вид, в нормален ритъм“.

ПП-ДБ остана без група в Общинския съвет в Плевен

оалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ остана без група в Общинския съвет в Плевен. Причина е заявеното желание на един от съветниците за напускане на групата.

Със 152 гласа „за“: Депутатите отложиха за 1 юли 2025 г. либерализацията на пазара на тока

Парламентът отложи с 1 година, считано от 1-ви юли, либерализацията на пазара на ток , съобщават от БНТ.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО