Снимки: Децата от ДГ“Надежда“ отдадоха почит и уважение към Васил Левски

  633 | Публикувано преди 2 седмици  | Образование

Всички групи в ДГ“Надежда“, със своите учители, отдадоха почит и сведоха глава в знак на уважение към великото и свято дело на Апостола на свободата – Васил Левски. Посветиха цялата изминала седмица на Левски – научиха за неговата смелост и безстрашие, за революционното му дело, в полза на български народ, на неговата саможертва. Слушаха разкази, пяха прочувствени песни, рецитираха стихотворения, научиха за подвизите му, които правят делото му безсмъртно. Поставиха кокичета пред портрета на великия българин, чиито пример и съвети, продължават да ни водят и днес. Патриотизмът и родолюбието на Левски са пример за подражание и правят делото му свято, ще се предават от поколение на поколение.

“148 години БЕЗСМЪРТИЕ”, беше мотото на седмицата, посветена на Апостола на свободата. С много желание и ентусиазъм децата и техните учителки подготвиха табла със снимки на Васил Левски, изработиха книга за живота и делото му и паметник в знак на почит и признание. Учителите прочетоха стихове и разкази за подвизите на Дякон Левски. Подготвиха презентации, децата изработиха своите първи книжки за Васил Левски. Почувстваха се горди българчета, заради великото дело на Апостола, развявайки българското знаме.

„Апостолe, ти пример си за нас ! Ще помним! „ – прозвучаха нееднократно тези думи на признателност и благодарност към делото на Апостола на свободата.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Месни заговезни е - яде се месо за последно преди Великденския пост
Днес е църковният празник Неделя месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че в планинските райони е възможно ... прочети още »
Днес е голямата Задушница преди Великия пост
Днес е голямата Задушница преди Великия (Великденския) пост, който през тази година започва на 15 март. В ... прочети още »
Сбърканите винетки ще могат да се коригират
Отговорността при неправилно декларирани данни за регистрационния номер на пътното превозно средство, категорията му или периода на ... прочети още »
Бързо производство срещу 57-годишен пиян шофьор на товарен автомобил
В РУ - Елхово е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на ... прочети още »
Как ще гласуваме, ако на 4 април сме под карантина
Централната избирателна комисия взе решение как ще гласуват хората, които към датата на парламентарните избори (4 април) ... прочети още »