Снимки: Децата от ДГ“Надежда“ отдадоха почит и уважение към Васил Левски

Публикувано преди 3 години  |  Образование

Всички групи в ДГ“Надежда“, със своите учители, отдадоха почит и сведоха глава в знак на уважение към великото и свято дело на Апостола на свободата – Васил Левски. Посветиха цялата изминала седмица на Левски – научиха за неговата смелост и безстрашие, за революционното му дело, в полза на български народ, на неговата саможертва. Слушаха разкази, пяха прочувствени песни, рецитираха стихотворения, научиха за подвизите му, които правят делото му безсмъртно. Поставиха кокичета пред портрета на великия българин, чиито пример и съвети, продължават да ни водят и днес. Патриотизмът и родолюбието на Левски са пример за подражание и правят делото му свято, ще се предават от поколение на поколение.

„148 години БЕЗСМЪРТИЕ“, беше мотото на седмицата, посветена на Апостола на свободата. С много желание и ентусиазъм децата и техните учителки подготвиха табла със снимки на Васил Левски, изработиха книга за живота и делото му и паметник в знак на почит и признание. Учителите прочетоха стихове и разкази за подвизите на Дякон Левски. Подготвиха презентации, децата изработиха своите първи книжки за Васил Левски. Почувстваха се горди българчета, заради великото дело на Апостола, развявайки българското знаме.

„Апостолe, ти пример си за нас ! Ще помним! „ – прозвучаха нееднократно тези думи на признателност и благодарност към делото на Апостола на свободата.


Статията е публикувана на 19 февруари 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА