По 12-14 пациенти с Covid-19 постъпват на ден в болници в Ямбол

Публикувано преди 3 години  |  Общество

Продължава да расте броят на настанените в Covid отделенията на двете болници в Ямбол. На ден се настаняват между 12 и 14 пациенти, съобщава БНР. Пет са Covid отделенията в държавната болница. В момента на лечение са 65 души, поясни зам. директорът на лечебното заведение д-р Валентин Вълчев. „Ситуацията започна да става драматична – в белодробно отделение има 6 свободни легла в инфекциозно – едно, Covid реанимацията е на максимален капацитет- 7“, каза той.

Възрастта на болните е значително по-ниска от тази в края на миналата година. „Голяма част от пациентите, които постъпват са млади хора и за съжаление постъпват в изключително тежко състояние“, посочи д-р Вълчев.

В момента няма болни медици. „Въпреки че вчера беше спрян плановият прием, всички отделения на болницата работят, функционират, обезпечени сме с кадри“, добави директорът на държавната болница.

В другото лечебно заведение, където се настаняват пациенти с Covid е частната болница „Йоан Рилски“. Там в момента се лекуват 13 души.

За последните две седмици в област Ямбол заразените с COVID-19 надхвърлиха 300 на 100 000 население, показват данните от РЗИ – Ямбол. За последното денонощие новите случаи са 34.


Статията е публикувана на 9 март 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА