Любомир Стефанов: Може да видим панаир на суетата, а не лидерска битка в 25 МИР в София

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Любомир Стефанов: Може да видим панаир на суетата, а не лидерска битка в 25 МИР в София

25 многомандатен избирателен район в София, в който битката е лидерска, може да се окаже и „панаир на суетата“. Ако там избирателната активност е под средната за страната, това ще ни покаже всичко.

Това коментира пред БНР политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов. Той подозира, че може и да има някакво пренареждане в ГЕРБ.

„Не очаквах г-жа Габриел да бъде част от листата на ГЕРБ. Тя би била евентуално част от следващите процеси около сформирането на ЕК или някаква динамика в ЕП. За мен няма изненада. Въпросът е оттук нататък какво ще се случва“, посочи политологът.

Според него много бързо „амортизираме“ политическите си представители, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат. По думите му е нужно и дори здравословно част от тях периодично да си дават почивка, която да се изразява именно чрез крачка назад и липса в политическите листи на партиите за различни видове избори. В този смисъл политологът не вижда проблем в отсъствието на Мария Габриел и загубата на водеща позиция за Атанас Атанасов в предизборните листи. И все пак отсъствието на някои лица поражда много въпроси.

За ДПС Йончева е допълнително „европейско украшение“. „Не знам г-жа Йончева какво направи и каква договорка е имала за 5-о място, тъй като Движението, въпреки размаха и обещанията си, 3-ма души мисля, че е максимумът, който ДПС може да вкара“, припомни Любомир Стефанов.

Той смята, че Ваня Григорова все още има някаква политическа енигма и някакъв политически чар. Има интересни акценти, които може да използва.

Но една птичка пролет не прави. Въпрос на кампания и на хора е, отбеляза политолгът.

В момента сме свидетели на изтрезняване, прогнозира преподавателят от НБУ.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО