Снимки: Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово отвори врати за новата учебна 2021/2022 година

  1 797 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

15 септември – вълнуващ ден, очакван с нетърпение от всички, съпроводен с най-хубави чувства и емоции!

Въпреки предизвикателствата на поредната извънредна обстановка в страната, обусловена от Ковидната вълна, тържествената церемония по откриване на новата учебна година премина с въодушевление и с много слънчево настроение в двора на ПГ „Св. Климент Охридски“ при спазване на епидемичните мерки. Естествено най-развълнувани от всички бяха осмокласниците, защото 2021-2022 за тях е едно своеобразно начало.

Стъпваща на традициите, официалната церемония започна с посрещане на училищното знаме, издигане на националния трибагреник и изслушване на химна. Директорът на гимназията, г-жа Йовка Драгоева, отправи приветствие към учениците и учителите: „,Готови сме за новите предизвикателства на утрешния ден. Нека прекрачим в новата учебна година с вяра и оптимизъм!“. Тя пожела на всички здрава, спокойна и присъствена учебна година.

Последваха стихове и прочувствени слова от водещите празничната програма Силвия и Никол. След бурно аплодираните изпълнения на десетокласничките от мажоретния състав към ОДК –Елхово и на вокална група „Вдъхновение“ към НЧ „Развитие – 1893“ – Елхово, учениците и учителите изпратиха училищното знаме. Символично беше ударен първият звънец, а Директорът плисна менче вода пред входа на гимназията с пожеланието: „На добър час!“

Първи, с маски на лицата, в сградата на училището влязоха осмокласниците, а след тях – останалите ученици по класове.

В ПГ „Св. Климент Охридски“ стартът на 2021-2022 учебна година е даден – година, която вероятно ще бъде изпълнена с трудности, но и с иновации, с надежда за поредни успехи и поводи за усмивки.

Здрава и съзидателна учебна година, ученици и педагози!Статията е публикувана на 15 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »