Снимки: Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово отвори врати за новата учебна 2021/2022 година

  1 666 | Публикувано преди 2 седмици  | Образование

15 септември – вълнуващ ден, очакван с нетърпение от всички, съпроводен с най-хубави чувства и емоции!

Въпреки предизвикателствата на поредната извънредна обстановка в страната, обусловена от Ковидната вълна, тържествената церемония по откриване на новата учебна година премина с въодушевление и с много слънчево настроение в двора на ПГ „Св. Климент Охридски“ при спазване на епидемичните мерки. Естествено най-развълнувани от всички бяха осмокласниците, защото 2021-2022 за тях е едно своеобразно начало.

Стъпваща на традициите, официалната церемония започна с посрещане на училищното знаме, издигане на националния трибагреник и изслушване на химна. Директорът на гимназията, г-жа Йовка Драгоева, отправи приветствие към учениците и учителите: „,Готови сме за новите предизвикателства на утрешния ден. Нека прекрачим в новата учебна година с вяра и оптимизъм!“. Тя пожела на всички здрава, спокойна и присъствена учебна година.

Последваха стихове и прочувствени слова от водещите празничната програма Силвия и Никол. След бурно аплодираните изпълнения на десетокласничките от мажоретния състав към ОДК –Елхово и на вокална група „Вдъхновение“ към НЧ „Развитие – 1893“ – Елхово, учениците и учителите изпратиха училищното знаме. Символично беше ударен първият звънец, а Директорът плисна менче вода пред входа на гимназията с пожеланието: „На добър час!“

Първи, с маски на лицата, в сградата на училището влязоха осмокласниците, а след тях – останалите ученици по класове.

В ПГ „Св. Климент Охридски“ стартът на 2021-2022 учебна година е даден – година, която вероятно ще бъде изпълнена с трудности, но и с иновации, с надежда за поредни успехи и поводи за усмивки.

Здрава и съзидателна учебна година, ученици и педагози!Статията е публикувана на 15 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »