Златна и сребърна значки от Копривщица за състави от Община Елхово (+снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Общество

От 5-ти до 7-ми август тази година се провежда XII – ти национален събор на народното на българското народно творчество „Копривщица 2022“. За пореден път имахме много добро представяне на съставите от Община Елхово и това не остана незабелязано от журито. Нашата община бе представена от общо четири състава от читалищата в селата Изгрев, Маломирово, Гранитово и Кирилово.

Златна значка и грамота завоюва автентичния и запазен и до днес обичай „Джамало“ от НЧ „Пробуда – 1926“ с. Маломирово. Момичетата от лазарска група при НЧ „Съгласие – 1928“, с. Гранитово получиха сребърна значка и грамота.

Изключително достойно се представиха и децата от лазарските групи „Тракийска младост“ при НЧ “ Възраждане – 1930“, с. Изгрев и НЧ „Съгласие – 1930“, с. Кирилово, които получиха грамоти за участие.

„България пее в Копривщица“ е мотото на тазгодишното издание на Националния събор. На шест сцени, пръснати по ливадите в местността „Войводенец“, от 9:00 часа сутринта творчески състави и индивидуални изпълнители показват автентичен фолклор от 28-те административни области на страната.

Читалищните настоятелства, самодейците и ръководителите на съставите изказват своята благодарност към Община Елхово, в лицето на г-н Петър Киров, за осигурените транспорт и възможност за участие на колективите.


Статията е публикувана на 5 август 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА