Златна и сребърна значки от Копривщица за състави от Община Елхово (+снимки)

Публикувано преди 4 месеца  |  Общество

От 5-ти до 7-ми август тази година се провежда XII – ти национален събор на народното на българското народно творчество „Копривщица 2022“. За пореден път имахме много добро представяне на съставите от Община Елхово и това не остана незабелязано от журито. Нашата община бе представена от общо четири състава от читалищата в селата Изгрев, Маломирово, Гранитово и Кирилово.

Златна значка и грамота завоюва автентичния и запазен и до днес обичай „Джамало“ от НЧ „Пробуда – 1926“ с. Маломирово. Момичетата от лазарска група при НЧ „Съгласие – 1928“, с. Гранитово получиха сребърна значка и грамота.

Изключително достойно се представиха и децата от лазарските групи „Тракийска младост“ при НЧ “ Възраждане – 1930“, с. Изгрев и НЧ „Съгласие – 1930“, с. Кирилово, които получиха грамоти за участие.

„България пее в Копривщица“ е мотото на тазгодишното издание на Националния събор. На шест сцени, пръснати по ливадите в местността „Войводенец“, от 9:00 часа сутринта творчески състави и индивидуални изпълнители показват автентичен фолклор от 28-те административни области на страната.

Читалищните настоятелства, самодейците и ръководителите на съставите изказват своята благодарност към Община Елхово, в лицето на г-н Петър Киров, за осигурените транспорт и възможност за участие на колективите.Статията е публикувана на 5 август 2022ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара
На 4 декември почитаме Света Великомъченица Варвара. В православието Св. Варвара се счита за покровителка на починалите от внезапна смърт – ... прочети още »
Заловиха нелегални мигранти, превозвани в линейка (+снимки)
Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че ... прочети още »
Патронен празник на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
В годината, в която се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от ... прочети още »
Две повдигнати обвинения срещу грузинец за трафик на мигранти след пътен инцидент с 18 мигранти близо до град Елхово
На 30 ноември, около 19 часа, непосредствено преди град Елхово, джип с мигранти, следван от служители на ... прочети още »
Полицията в град Елхово иззе две хартиени пликчета съдържащи метамфетамин при проверка
Вчера, в град Елхово, в хода на полицейска операция е спрян за проверка лек автомобил, управляван от ... прочети още »
МИГ – Елхово-Болярово се срещна с ученици от Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово
На 28 ноември 2022 година, в два от кабинетите на ПГ „Св. Климент Охридски“, представители на Местна ... прочети още »