Златна и сребърна значки от Копривщица за състави от Община Елхово (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Общество

От 5-ти до 7-ми август тази година се провежда XII – ти национален събор на народното на българското народно творчество „Копривщица 2022“. За пореден път имахме много добро представяне на съставите от Община Елхово и това не остана незабелязано от журито. Нашата община бе представена от общо четири състава от читалищата в селата Изгрев, Маломирово, Гранитово и Кирилово.

Златна значка и грамота завоюва автентичния и запазен и до днес обичай „Джамало“ от НЧ „Пробуда – 1926“ с. Маломирово. Момичетата от лазарска група при НЧ „Съгласие – 1928“, с. Гранитово получиха сребърна значка и грамота.

Изключително достойно се представиха и децата от лазарските групи „Тракийска младост“ при НЧ “ Възраждане – 1930“, с. Изгрев и НЧ „Съгласие – 1930“, с. Кирилово, които получиха грамоти за участие.

„България пее в Копривщица“ е мотото на тазгодишното издание на Националния събор. На шест сцени, пръснати по ливадите в местността „Войводенец“, от 9:00 часа сутринта творчески състави и индивидуални изпълнители показват автентичен фолклор от 28-те административни области на страната.

Читалищните настоятелства, самодейците и ръководителите на съставите изказват своята благодарност към Община Елхово, в лицето на г-н Петър Киров, за осигурените транспорт и възможност за участие на колективите.Статията е публикувана на 5 август 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »