Златна и сребърна значки от Копривщица за състави от Община Елхово (+снимки)

  1 452 | Публикувано преди 4 дни  | Общество

От 5-ти до 7-ми август тази година се провежда XII – ти национален събор на народното на българското народно творчество „Копривщица 2022“. За пореден път имахме много добро представяне на съставите от Община Елхово и това не остана незабелязано от журито. Нашата община бе представена от общо четири състава от читалищата в селата Изгрев, Маломирово, Гранитово и Кирилово.

Златна значка и грамота завоюва автентичния и запазен и до днес обичай „Джамало“ от НЧ „Пробуда – 1926“ с. Маломирово. Момичетата от лазарска група при НЧ „Съгласие – 1928“, с. Гранитово получиха сребърна значка и грамота.

Изключително достойно се представиха и децата от лазарските групи „Тракийска младост“ при НЧ “ Възраждане – 1930“, с. Изгрев и НЧ „Съгласие – 1930“, с. Кирилово, които получиха грамоти за участие.

„България пее в Копривщица“ е мотото на тазгодишното издание на Националния събор. На шест сцени, пръснати по ливадите в местността „Войводенец“, от 9:00 часа сутринта творчески състави и индивидуални изпълнители показват автентичен фолклор от 28-те административни области на страната.

Читалищните настоятелства, самодейците и ръководителите на съставите изказват своята благодарност към Община Елхово, в лицето на г-н Петър Киров, за осигурените транспорт и възможност за участие на колективите.Статията е публикувана на 5 август 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пътнотранспортно произшествие с пострадал велосипедист до магазин Мостовской в Елхово
На 8 август, малко преди 19:00 часа, в РУ-Елхово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с ... прочети още »
Скандал в Одрин заради реклами на български (+снимки)
Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин. Кметът Реджеп ... прочети още »
Изплащат пенсиите за август
От днес започва изплащането на пенсиите за месец август. В пощенските клонове то ще се извършва съобразно ... прочети още »
Църквата отбелязва свети Емилиан Изповедник
На 8 август Православната църква почита свети Емилиан Изповедник. Това е велик християнин, живял през 18-19 в ... прочети още »
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в 31 МИР - Ямбол
ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 31 МИР - Ямбол, след като днес ... прочети още »
Днес е Преображение Господне
Църквата отбелязва днес празника Преображение Господне, който се чества още от първите векове на християнството. На този ... прочети още »