Областният информационен център в Ямбол вече работи с граждани

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Центърът бе изграден по проект на общината на територията на художествената галерия „Кирил Кръстев”, на улица „Търговска” № 34. Чрез неговото създаване се гарантира правото на справедлив и пълен достъп до информация за възможностите за финансиране по еврофондовете за всички социални, етнически и възрастови групи. Ще се намалят разликите в нивото на информираност между хората в по-големите градове, от една страна и в по-малките населени места, от друга.

Областният информационен център ще предоставя четири основни групи услуги. Информационните са свързани с разпространение на информация и документи по открити процедури на Оперативните програми, както и информация за добри практики. Ще се разпространяват безплатни материали, издавани от Европейската комисия и други европейски институции. В допълнение, ще се предоставя и обща информация за политиките на ЕС, както и брошури и др. материали за съответната област.

Комуникационните услуги предвиждат работа с целеви групи, сътрудничество с управляващия орган на оперативните програми и други мрежи за информация на Европейската комисия, областните управи и регионалните структури на министерствата. Ще се търси и активно сътрудничество с националните и регионални медии.

Предоставяне на информация на потенциалните бенефициенти за възможностите за кандидатстване по оперативните програми, както и осигуряване на отговори на въпроси, включително препращане към други специализирани източници на информация. Това включва третият тип услуги, предлагани в центъра – експертни.

Областният център ще съдейства и логистично. Както чрез предоставяне на възможност за ползване на специфична литература и информационни ресурси – на място в самия център, така и чрез организиране на специални събития за популяризиране на оперативните програми – семинари, посещения, лекции и др.
Областният информационен център е с работно време от 9 до 18 часа в делничните дни.


Статията е публикувана на 4 януари 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА