По руската телевизия: „Наши самолети трябваше да ескортират Байдън до Киев“

Публикувано преди 1 година  |  Света

В комедийното предаване на Олга Скабеева по руската телевизия един от гостите ѝ заяви, че руснаците „дали гаранции за сигурност“ на американския президент Джо Байдън, който вчера направи изненадваща и историческа визита в украинската столица.

Американският президент се срещна с Володимир Зеленски и политическото ръководство в Киев, уверявайки украинците, че САЩ и западните страни ще продължат подкрепата си, за да може Украйна да спечели войната срещу Руската терористична федерация.

По руските пропагандни канали обаче продължават още да живеят с илюзията, че е останал някой, който се впечатлява от заплахите на военнопрестъпния режим на Владимир Путин.

„Можехме да унищожим Байдън. Но ако го бяхме направили, кой ще го наследи? Камала Харис? Смятам единствено, че Байдън трябваше да отиде там с хеликоптер, както пътува по принцип, а наши [руски] изтребители трябваше да го ескортират до Киев. Щеше да е по-впечатляващо“, каза руският генерал-лейтенант Евгений Бужински.

Turns out, it was Russia that allowed and even helped Biden arrive to Kyiv – Russian propagandists discuss his visit. pic.twitter.com/RJzC7ySFlq

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) February 20, 2023

Руските стендъп комици не разкриха причината, поради която руски изтребители не могат да ескортират Байдън до Киев – простата истина е, че ще бъдат свалени, и заради това вече за една година пълномащабна война Русия не може да установи превъзходство във въздуха над Украйна. „Безаналоговите“ руски стелт изтребители са единствено на чертежи и етапът на масово производство е далеч в бъдещето.

За нещастие на Русия, американският президент Джо Байдън стигна до Киев по-рано, отколкото Владимир Путин. Руската армия трябваше да го направи за три дни, но вече 363 дни не постига успех. Байън публично унижи Путин, показвайки непоколебимост и демонстрирайки силната западна подкрепа към Киев, докато руският президент се крие в бункера си.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 21 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО