Индонезия изпрати два самолета с хуманитарна помощ на пострадалите от земетресението в Сирия

Публикувано преди 1 година  |  Света

Президентът на Индонезия Джоко Видодо подчерта, че страната му ще изпрати допълнителна помощ за пострадалите от земетресението в Сирия.

Това стана ясно по време на обиколката на президента Видодо на летище Халим в индонезийската столица Джакарта, за да инспектира помощни и хуманитарни материали, които ще бъдат изпратени за пострадалите от земетресението в Сирия и Турция.

Индонезийската помощ включва два самолета, които ще се отправят към Дамаск, придружени от индонезийска правителствена делегация, в допълнение към експерти по бедствия и изследвания.

Президентът Видодо каза в изявление по време на обиколката, че „преди това изпратихме пратка с хранителни продукти и друга логистика, необходима за подпомагане на засегнатите от земетресението хора“, като изрази надежда, че „хуманитарната дипломация, която нашата страна непрекъснато провежда, допринася за помощта на нашите братя там .”

От своя страна посланикът на Сирия в Джакарта Абдулмонем Анан изрази по време на придружаването на индонезийския президент на летището благодарността и признателността на Сирия за помощта, която Индонезия е предложила на засегнатите от земетресението.

Източник: САНА

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 21 февруари 2023

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО